Antalya'da TÖK Şenliği

Antalya Tabip Odası ve TÖK (TTB Tıp Öğrencileri Kolu) tarafından organize edilen etkinlikte yüzlerce tıp fakültesi öğrencisi, öğretim elemanı ve fakülte çalışanı bir araya geldi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası ön bahçesinde saat 11:30’dan itibaren başlayan toplanma saat 12:15 ‘den itibaren yüzlerce kişinin katılımıyla coşkulu bir kalabalığa dönüşürken, etkinliğe katılan çok sayıda öğretim elemanı ve fakülte çalışanı da bu coşkuya ortak oldu.

Umutlarımız arttı

Etkinlik hakkında bilgi veren Dr. Cumhur İzgi, “Antalya Tabip Odası olarak yürüttüğümüz etkin-demokratik ve katılımcı bir tabip odasının oluşturulması çalışmaları kapsamında, sağlık alanının temel bileşenlerinden tıp öğrencileriyle bir araya geldik. Bu etkinlik öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımızın ve fakültemizin diğer çalışanlarının kaynaşmasına zemin hazırladı. Üniversitenin tüm bileşenlerinin bir arada olabilmesi ise umutlarımızı artırdı” dedi.

Antalya Tabip Odası olarak açtıkları panolarla ve dağıttıkları yayınlarla meslek örgütlerini tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden Dr. İzgi,  “TÖK (Tıp Öğrencileri Kolu) ise şimdiye kadar sürdürdükleri mücadele örneklerini sergilediler. Ağaçlara astıkları dövizlerle TÖK’ün ilkeleri anlatmaya çalıştılar.” şeklinde konuştu.

Yol haritası çizilecek

Tıp Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu müzik grubunun seslendirdiği ezgileri hep birlikte söylediklerini ve halaylara durduklarını belirten Dr. İzgi, “Etkinliğimizi tüm katılanların mutlu yüz ifadeleriyle, bu birlikteliğin sürdürülmesi için emek harcanması gerektiğinin bilinciyle sonlandırdık.” dedi.

Etkinlik alanına koydukları panoya katılımcılardan önceliklerini, beklentilerini yazdıklarını ve böylece önümüzdeki sürecin planlanması için veri aldıklarını söyleyen Dr. İzgi, “Bu öneriler yapılacak ilk TÖK toplantısında tartışılarak yol haritası  oluşturulacak” şeklinde konuştu.

Etkinlikte Antalya Tabip Odası’nın  ücretsiz sucuk-ekmek veya dönerden oluşan bir öğle yemeği sunduğunu belirten Dr. İzgi bu tür buluşmaların olanaklar ölçüsünde sürdürüleceğini kaydetti.

Fotoğraflar için...