Uluslararası Genç Hekim Mücadelesine Önemli Ödül

Dünya Tabipler Birliği Genç Hekim Ağı (Junior Doctors Network) kurucusu ve eski başkanı Dr. Xaviour Walker, Kanada Hekimler ve Cerrahlar Kraliyet Koleji’nin “Uluslararası Asistan Hekim Öncülüğü” ödülüne layık görüldü.

Ödül, her yıl uzmanlık eğitimi konusunda öncü rol üstlenen ve tıp alanında yeni öncülerin yetişmesini teşvik eden bir asistan hekime veriliyor.  Dünya Tabipler Birliği Konsey Başkanı Dr. Mukesh Haikerwal yaptığı açıklamada, ödül alan Dr. Walker’ın Genç Hekim Ağı kuruculuğunda ve sonrasında önemli sağlık gündemlerini başta genç hekimler olmak üzere çok sayıda hekimin tartışmasına açmada önemli bir görev başardığını belirtti. Dr. Walker’ın ödülü fazlasıyla hak ettiğini de açıklamasına ekledi.

Yeni Zelanda Tıp Öğrencileri Birliği’nin de eski başkanı olan Dr. Walker, şimdi Cambridge’de iç hastalıkları ihtisası yapıyor. Ödül önümüzdeki ay Toronto, Kanada’da Uluslararası Asistan Hekim Öncülüğü toplantısında sunulacak.

Dünya Tabipler Birliği’nin konuyla ilgili basın açıklamasına şuradan ulaşılabilir: http://www.wma.net/en/40news/20archives/2014/2014_19/index.html