Aile Hekimliği Kongresi Antalya'da yapıldı

altBu yıl 4’üncüsü düzenlenen Aile Hekimliği Kongresi 25-26 Ekim 2013 tarihinde Antalya’da yapıldı.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından düzenlenen kongrede bilimsel oturumların yanı sıra aile hekimlerinin şu an almakta olduğu AHUZEM eğitimi v.b. konular ele alındı. Kongrede en çok aile hekimlerinin eğitimi, iş güvencesi ve gelecek kaygısı konuları üzerinde duruldu.

Kongreye Hollanda Aile Hekimleri Birliği’nden katılan bir heyet ise Avrupa’daki aile hekimliği deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar, iyi hekimlik ve mesleğine sahip çıkmanın önemi üzerine Türkiyeli meslektaşlarına yol gösterdiler.

Bu kongrede bir ilk de yaşandı. TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan kongrenin açılışına katıldı ve bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Aktan konuşmasında birinci basamak sağlık hizmetindeki sorunlara değindi ve örgütlü mücadelenin önemine vurgu yaptı.

alt     alt