Alman Tabipler Birliği'nden TTB'ye Mektup

altAlman Tabipler Birliği’nden Türk Tabipleri Birliği’ne Gezi olayları boyunca insan haklarının ve hasta yararının savunusu için sergilediği çabalara destek geldi.

Alman Tabipler Birliği tarafından Türk Tabipleri Birliği’ne gönderilen mektupta şöyle denildi: “Türkiye’de son iki hafta içinde meydana gelen gelişmeleri yakından izliyoruz. Bildiğimiz kadarıyla Dünya Tabipler Birliği Başkanı Türk yetkililere, göstericilere karşı başvurulan kaygı verici şiddeti ve aşırı gücü kınayan bir mektup göndermiş bulunuyor. Umarız bu mektup, böylesine zorlu bir dönemde uluslararası hekim camiasının Türkiye’deki hekimlerle dayanışma içinde olduğunun güçlü bir göstergesi olarak algılanır. Bu vesileyle, Alman Tabipler Birliği olarak kuruluşunuza, insan haklarının ve hasta yararının savunusu için sergilediği çabalara desteğimizi bir kez daha yineliyor, elimizden gelen her tür yardım için her an hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz”.

Türk Yönetimi İstanbul Taksim Meydanında Tıbbi Bakımı Garanti Etmek Zorundadır

Alman Tabipler Birliği Türk yönetimini İstanbul Taksim"deki protesto olaylarıyla ilgili olarak Avrupa Birliği standartlarına uygun şekilde tıbbi bakım sağlamaya çağırdı.  “Neuen Osnabrücker Zeitung” gazetesiyle yaptığı söyleşide Alman Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Frank Ulrich Montgomery, “Yardım eden kişilerin koşulsuz korunmalarına ihtiyacımız var” diye konuştu.  Prof. Dr. Frank Ulrich Montgomery, acil durum revirlerindeki doktorların ve hasta bakıcıların işlerinin engellenemeyeceğini, aksine sağlıkçıların şahıs gözetmeksizin yardım sağlamak zorunda olduklarını belirterek, Polisin sağlık personeline karşı tavrı Avrupa standartlarına uygun olmak zorundadır. Doktorlar ve hasta bakıcılar taraf (savaşçı) olarak tanımlanamaz” dedi.