TTB, Adana Cezaevi'ndeki Hekimleri Ziyaret Etti

altTTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, Merkez Konsey Üyesi Dr. İsmail Bulca, Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Selim Matkap ve İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu’ndan oluşan heyet, Adana Kürkçüler Cezaevi’nde tutuklu bulunan Dr. Melih Şanlı ve Dr. Ahmet Aras’ı ziyaret ettiler.

16 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen ziyaret sonrasında bir açıklama yapan TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Aktan; “Ülke öyle bir hale geldi ki herkes ortada bir neden olmadan tutuklanabiliyor. Her kesimden olduğu gibi hekimlerin de tutuklanmasına şahit oluyoruz. Maalesef 2 hekim arkadaşımız da Adana Cezaevi’nde bulunuyor. Onların sağlık durumlarını yakından görmek istedik. Morallerinin yerinde olduğunu gördük. 3 Temmuz’da duruşmalarının yapılacağını öğrendik. Beklentimiz o duruşmada arkadaşlarımızın serbest bırakılması” dedi.
Önümüzdeki günlerde Kocaeli Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan, Kocaeli Tabip Odası eski başkanı Dr. Cem Coşkun’u da ziyaret edeceklerini bildiren Dr. Aktan; TTB olarak cezaevlerinde tutuklu bulunan hekimlerin sağlık durumlarını ve yaşanan sorunları yakından takip etmeye devam edeceklerini söyledi.

alt   alt