TUS'ta yabancı dil barajı

altTUS’a katılabilmek için de zorunlu olan yabancı dil düzeyinin belirlendiği sınav 7 Nisan 2013"de yapıldı.

Sınavdan sonra, bu sınavın çok zor olduğu ve yabancı dil bilgisini ölçmeye uygun olmayan sorulardan oluştuğuna ilişkin özellikle intörn hekimlerden Türk Tabipleri Birliği"ne yoğun şikayetler iletildi. Sonbahar TUS öncesinde başka bir yabancı dil sınavının olmaması da dikkate alındığında, bu sınavın TUS’a katılacak adaylar açısından önemi açıktır.

Türk Tabipleri Birliği, ÖSYM’ye iki ayrı başvuru yapmıştır. Bunlardan ilkinde 7 Nisan’da yapılan yabancı dil sınavına katılan tıp fakültesi öğrencisi ve hekimlerin başarı durumları ve karşılaştırma yapabilmek amacıyla son üç yılda TUS öncesinde yapılan yabancı dil sınavlarındaki başarı durumlarına ilişkin bilgi sorulmuştur. İkinci başvuruda ise Sonbahar TUS öncesinde bir yabancı dil sınavının daha açılması talep edilmiştir.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi

Yollanan yazılar için tıklayınız...