TTB'den 17 Nisan'daki Güvenlikçi Şiddetine Tepki

altTürk Tabipleri Birliği, Dr. Ersin Arslan’ın  ölüm yıldönümü olan 17 Nisan 2013 Çarşamba günü sağlık alanında yaşanan şiddete karşı mücadele eylemleri sırasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde özel güvenlik görevlilerinin başta Kocaeli Tabip Odası yönetici ve çalışanları olmak üzere sağlık çalışanlarına şiddet uygulamasına tepki gösterdi.

Özgür düşünce ve bilimin merkezi olması gereken üniversitelerin demokratik hakkını kullanan hekimler ve sağlık çalışanlarına özel güvenlikçiler tarafından şiddet uygulanan yerler haline gelmesi Tüm Türkiye’de hekimler tarafından tepki gördü. Türk Tabipleri Birliği Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’ne bir yazı göndererek olaydan duyduğu rahatsızlığı, şiddete karşı mücadele edilen bir günde şiddet uygulanmasının manidar olduğunu ifade etti.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi

TTB Merkez Konseyinin yolladığı mektup için tıklayınız…