'Deontoloji' Ödülü Hekimleri Şaşırttı

altTürk Tabipleri Birliği (TTB) Toplumsal Etik Derneği isimli derneğin  2012 Yılı Meslekte Etik Davranışları Teşvik Ödülleri kapsamında “Deontoloji” ödülünü Dr. Nurullah Zengin’e vermesine tepki gösterdi.

Dernek tarafından ödülün veriliş gerekçesi “etik ilkelere uygun ve Hipokrat Yemini'ne sadık kalmak” biçiminde açıklanırken, TTB tarafından ilgili derneğe bir yazı gönderilerek Dr. Zengin’in akademik camia ve hekimler arasında tepkiyle karşılanan “jet profesörlük” yöntemiyle akademik unvan elde ettiği belirtildi. Kamu hastane birlikleri sürecinde sözleşmeli yöneticilik yapmak için üniversiteden ücretsiz izne ayrıldığı, ancak bunu fiilen üniversitede iki yıl çalışmadan yaptığından YÖK yasası gereği profesörlük ünvanını  üniversite dışında kullanmaması gerekirken kullanmaya devam ettiği hatırlatıldı. Ayrıca Dr. Zengin’in geçtiğimiz 29 Ekim 2012'deki kitlesel eylem sonrası yöneticiliğini yaptığı Ankara Numune Hastanesi acil servis doktorlarına, acil servise gidip çalışanların gözü önünde hakaret etmesiyle gündeme geldiği, bu şekilde Dr. Zengin’in sözel şiddetine uğrayan bir meslektaşımızın sonrasında bir de çalıştığı hastaneden koparıldığı, sürgün edildiği belirtildi.

Bu nedenlerle verilen “Deontoloji” ödülünün gözden geçirilmesi talebi iletildi.

Türk Tabipleri Birliği

TTB tarafından ilgili derneğe iletilen yazı için tıklayınız.