Doktora Bıçaklı Saldırıya 11 Yıl Hapis Cezası Verildi

altAdana 14. Asliye Ceza Mahkemesi, 14 Ekim 2011 tarihinde Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nde görevli Dr. Perihan Yasemen Canöz"e, hasta çocuğuna bakmadığını öne sürerek döner bıçağıyla saldırıp, özel güvenlik görevlilerini tehdit eden İlhan Yüksel 9 yıl 6 ay 17 gün, kayınbiraderi Ömer Argındoğan ise 11 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verdi.

Dr. Perihan Yasemen Canöz, maruz kaldığı şiddetin ardından Adana Tabip Odası’nın hukuki desteğiyle saldırganlardan şikayetçi olmuş, İlhan Yüksel ve Ömer Argındoğan hakkında bıçaklı saldırıda bulundukları gerekçesiyle dava açılmıştı.

Adana 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 28 Mart 2013 tarihinde görülen duruşmada mahkeme heyeti, sanık Ömer Argındoğan’a "Huzurda hakaret, nitelikli tehdit, kamu görevlisine etkin direnmede bulunmak, kamu malına zarar vermek ve 6136 sayılı yasaya muhalefet" suçlarını işlediği gerekçesiyle 11 yıl 2 ay 17 gün, İlhan Yüksel’e ise "Huzurda hakaret, nitelikli tehdit, kamu görevlisine etkin direnmede bulunmak" suçlarından 9 yıl 6 ay 17 gün hapis cezası verilmesine karar verdi.

“MAHKEME BU SEFER ŞİDDETİ GERÇEK ANLAMDA CEZALANDIRAN VE CAYDIRICI OLABİLECEK BİR KARAR ALDI”

Adana- Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yargılanan sanıklara verilen hapis cezasını olumlu karşıladıklarını söyledi. Dr. Ökten, oda olarak gerek hukuki zeminde, gerekse gerçekleştirilen etkinliklerle tüm sağlık kurumlarında şiddetin son bulması, hekimler ve sağlık çalışanları ile hastalar arasındaki güven ve saygı ortamının yeniden tesis edilmesi için mücadele yürüttüklerini belirterek, dava süresince Dr. Perihan Yasemin Canöz"ün yalnız bırakmadıklarını bildirdi. Ökten şunları söyledi: "Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanlara karşı açılan davalarda genellikle verilen cezaların ertelenerek uygulanmadığı günümüzde, mahkeme bu sefer önemli olabilecek şiddeti gerçek anlamda cezalandıran ve caydırıcı olabilecek bir karar aldı. Ancak böyle birçok dava var. Bu davalarda verilen cezalar her zaman caydırıcı nitelikte olmuyor. Dolayısıyla Türk Tabipleri Birliği ve Adana-Osmaniye Tabip Odası olarak ısrarla talep ettiğimiz hekimlik mesleğine ve sağlık hizmeti sunumuna doğrudan ya da dolaylı her türlü müdahaleyi ceza kapsamına alan, dolayısıyla şiddet uygulayanlara ve buna olanak sağlayanlara uygulanacak cezaları tanımlayan ve arttıran Türk Ceza Kanunu"na eklenecek maddenin geciktirilmeden yasalaştırılmasıdır."