Adana Tabip Odası Yöneticileri Hatay ve Gaziantep'te Tutuklanan Hekimleri Ziyaret Etti

altTürk Tabipleri Birliği AdanaTabip Odası yöneticileri 5 Mart 2013 Salı günü Adana F Tipi Cezaevinde tutuklu olan Hatay Tabip Odasından Dr. Ahmet Aras  ve Dr. Melih Elçin, Gaziantep  Tabip Odasından Dr. Mustafa Abacı’yı ziyaret ettiler.

Oda yöneticilerinin Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi Savcılığına yaptığı müracaat sonucu görüşme isteği kabul edildi. Görüşmeye Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten ile yönetim kurulu üyeleri Nuh Demirpas ve Ahmet Hilal katıldılar.

Tutuklu bulunan hekimler neden tutuklu olduklarını bilemediklerini, kendilerine ifade edilen gerekçelerin kabul edilebilir olmadığını ve tüm meslektaşlarımızın desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade ettiler.

Aynı operasyonlarda benzer gerekçelerle göz altına alınıp tutuklanan Kocaeli Tabip Odası eski başkanı Dr. Cem Coşkun da Edirne’de tutuklu bulunuyor. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, tabip odalarımız ve Hukuk bürolarımız meslektaşlarımızın özgürlüklerine kavuşmaları ve özlük haklarında bir kayba uğramamaları için süreci yakından izliyorlar.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Türk Tabipleri Birliği