14 Mart'ta bile hekime yönelik şiddet durmak bilmedi

altHekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet 14 Mart Tıp Haftası’nda da tüm şiddeti ile devam etti.

Bilecik Devlet Hastanesi 112 Acil Servis Başhekimi Dr. Ali Kaya, 14 Mart günü muayene sırasında bir hasta yakını tarafından saldırıya uğradı.

Bilecik Tabip Odası’nın çağrısıyla hekimler ve sağlık çalışanları Dr. Ali Kaya’ya yönelik şiddeti 2 saatlik iş bırakma eylemi ile protesto etti.

Bilecik Tabipler Odası Başkanı Dr. Ethem Dağlı, yaptığı açıklamada, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladıkları bir günde meslektaşları Dr. Kaya"ya yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, şunları söyledi: "Sağlıkta şiddetin önlenmesi konusunda öteden beri ortaya koyduğumuz önerilerimiz doğrultusunda adımlar ivedilikle atılmalıdır. Sağlık çalışanlarımızın hasta yakınları tarafından maruz kaldıkları sözlü ve fiili şiddetin boyutlarının artarak devam etmesi ürkütücü ve bir o kadar da endişe vericidir. Son olarak yine bir hasta yakını tarafından Bilecik Devlet Hastanesi"nde Dr. Ali Kaya"ya yapılan saldırı kabul edilemez bir durumdur ve nefretle kınıyoruz. Saldırının fail ya da failleri hakkında gereken yapılmalıdır."