Behçet Aysan Şiir Ödülü sahibini buldu

alt1993 Sivas Katliamı"nda öldürülen şair ve tıp doktoru Behçet Aysan adına Türk Tabipleri Birliği tarafından düzenlenen Behçet Aysan Şiir Ödülü’nün 2012 yılı sahibi belirlendi.

Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla Seçici Kurul 20 Şubat 2013 günü Türk Tabipleri Birliği Salonu’nda toplandı. Toplantıya Emin Özdemir, Ali Cengizkan ve Ahmet Telli katıldı. Seçici Kurul üyeleri Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Turgay Fişekçi ve Zeynep Oral görüşlerini mektupla bildirdi. Yapılan değerlendirmede TTB Behçet Aysan 2012 yılı ödülü, “eskil sözcükleri yeni bir şiirsel yükle dilin çevrimine katması; ‘dilin sözcük arkeolojisine yönelerek, sözün haysiyetini sözcüğün yaratmasını’ sağlaması; Türkçe’nin şiirsel soluğunu zenginleştirirken şiirin coğrafyasını genişletmesi nedeniyle” Ferruh Tunç’un, Tunç Ayna adlı kitabına verilmesine oybirliği ile karar verildi.