20 Ocak'ta Gaziantep'te ve Tüm Türkiye'de Alanlardayız!

altDİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin “Suriye’de Emperyalist Müdahaleye Hayır, Ortadoğu’nun Geleceğini Ortadoğu Halkları Belirleyecek!” sloganıyla 20 Ocak’ta Gaziantep"de düzenleyeceği miting Valilik tarafından “ilin huzur ve güven ortamının bozulmasına neden olabileceği” iddiasıyla ertelendi!

DİSK, KESK, TMMOB, TTB tarafından 15 Ocak 2013 tarihinde yapılan basın açıklamasında ise “Bizler bugüne kadar sokağın sesinden korkanlara, tehditler yağdıranlara, engellerle önümüze duvar örmeye kalkanlara inat sürdürdüğümüz bu mücadelede hiçbir zaman geri adım atmadığımız gibi, 20 Ocak’ta da Gaziantep’te ve tüm yurtta sokaklarda, alanlarda olacak, yürüyüş ve basın açıklamaları gerçekleştireceğiz.” denildi.

Basın Açıklaması
15 Ocak 2013

20 Ocak’ta Gaziantep’te ve Tüm Türkiye’de, Sokaklardayız,  Alanlardayız!

DİSK, KESK, TMMOB, TTB olarak çağrıcılığını yaptığımız “ABD Emperyalizminin Taşeronu Olmayacağız”,  “Suriye’de Emperyalist Müdahaleye Hayır, Ortadoğu’nun Geleceğini Ortadoğu Halkları Belirleyecek!” şiarıyla 20 Ocak’ta Gaziantep"de düzenleneceğimiz miting, Valilik tarafından ertelenmiştir!

Ülkemiz her geçen gün Ortadoğu’ya emperyalist müdahalenin daha fazla tarafı haline getirilirken, Kanlı savaşta her geçen gün daha fazla rol üstlenirken;

Ülkemiz komşularıyla savaşın eşiğine getirilerek, ABD savaş örgütü NATO ile birlikte bölgeye yönelik daha ileri bir müdahale için ülkemize askerlerini yığarken;

Kürecik’e Füze Kalkanı Radar sistemini kuranlar, NATO Kara Komutanlığı Karargâhını İzmir’e taşıyanlar şimdi de Patriotları ve ölüm füzeleriyle ülkemize yerleşirken;

SESSİZ KALMAMIZI İSTEMEKTEDİRLER!

Sesimizden çekinmekte, eşitlikçi ve özgürlükçü bir ülkenin yeniden kurulmasında anti-emperyalist mücadele veren en önemli emek ve meslek örgütleri olarak bizleri sokaklardan uzak tutmaya çalışmaktadırlar!

Gaziantep Valiliği dün tarafımıza yazılı bir karar ile 20 Ocak’ta Gaziantep’te yapacağımız mitingin ertelenmesini tebliğ etmiş, gerekçe olarak da “ilimizin huzur ve güven ortamının bozulmasına neden olabileceği, kamu düzenini ciddi derecede ihlal edeceği gelişmelere yol açabileceği ve yasa dışı örgütler tarafından provoke edilebileceği vb.” maddeleri sıralamıştır.

Bizlere dayatılan antidemokratik bu karar asla ve asla kabul edilemez.

“Bu ülke NATO topraklarıdır” demekten çekinmeyenler, ülkemizin bağımsızlığını hiçe sayarak topraklarımızı savaşın üssü haline getirenler “kamu düzenini, huzur ve güveni” bozmuyorlar da, barışı, özgürlüğü, bağımsızlığı ve eşitliği savunan bizler mi kamu düzenini bozacağız?

Bizler anti-emperyalist  emek ve meslek örgütleri olarak;  ülkemizin NATO üsleriyle ve ABD’nin kanlı savaşa hazırlık yaptığı askeri üsleriyle kuşatılmasına; emperyalizmin maşası haline gelerek komşularıyla savaşın eşiğine gelmesine izin vermeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

Suriye halklarının geleceğini ellerinden alan ve yaşadığımız toprakları ABD emperyalizminin kirli üssü haline getirmeye kararlı olanlara karşı eşit, özgür, demokratik ve bağımsız bir ülke mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz. Bu mücadelenin önünü hiçbir yasaklamanın kesemeyeceği artık bilinmelidir.

İşbirlikçilere, emperyalizmin taşeronlarına, bu ülke topraklarını NATO toprakları sananlara inat, sesimizi daha çok yükselteceğiz!

DİSK, KESK, TMMOB, TTB