Serbest Bırakılan Tıp Öğrencileri ve Aileleri Türk Tabipleri Birliği'ni Ziyaret Etti

altAltı ay süren tutukluluklarının ardından 5 Aralık 2012 tarihinde yapılan ilk duruşmada serbest bırakılan tıp öğrencileri ve aileleri 6 Aralık Perşembe günü Türk Tabipleri Birliği’ni ziyaret ettiler. Herkese eşit, ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir sağlık hizmeti götürme talebinin bir parçası olduklarını yineleyen tıp öğrencileri, geçirdikleri zor günlerin ve yaşadıkları mağduriyetlerin üstesinden dayanışma duygularıyla geldiklerini, süreçte kendilerine destek olan demokratik kamuoyuna teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Son derece haksız biçimde özgürlüklerinin ve eğitim haklarının engellendiğini ifade eden öğrenciler ile aileleri dün verilen karardan dolayı memnuniyetlerini ve sağlık hakkı mücadelesinde aktif olarak yer almaya devam edeceklerini dile getirdiler.