TTB Merkez Konseyi Kocaeli Üniversitesi Rektörü ile görüştü

altTTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özdemir Aktan, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, Dev Sağlık İş Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu ile birlikte Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sezer Komşuoğlu"nu ziyaret etti. Görüşmede işten çıkarılan bir sendikalı çalışan ve taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi konusunda yapılacaklar konuşuldu. Daha sonra üniversite hastanesine geçilerek işçilere destek amaçlı bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması sonrası Kocaeli Tabip Odası Başkanı Dr. Kemal Kesmer ve dört yönetim kurulu üyesi ile bir toplantı yapıldı.

27.07.2012

BASINA VE KAMUOYUNA

Türkiye’nin dört bir yanında yıllardır “insan ihaleyle çalıştırılmaz sağlıkta taşeron olmaz” diyerek yola çıkan bizler bu mücadelede bedeller ödeyerek bu günlere gelmiş bulunmaktayız. Bu mücadele sürecinde hem fiili hem hukuki bir dizi kazanımlarımız olmuştur. En son olarak da 3 Temmuz Salı günü 5. İş Mahkemesi 2011/156 nolu dosyada devam eden muvazaa davası taşeron işçiler lehine sonuçlanmıştır. Mahkememin vermiş olduğu karar neticesinde Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin taşeron şirketlerle kurulan ilişkisinin muvazaalı(hileli) olduğu tespit edilmiş ve üniversite bünyesinde temizlik de çalışan taşeron işçilerin ilk işe başladıkları gün itibarıyla asıl işverenin yani Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin işçisi olduğu tespit edilmiştir.

Buradan belirtmek istiyoruz eğer Türkiye bir hukuk devleti ise bir an önce yargının vermiş olduğu kararlar derhal uygulanmalı ve yılladır taşeronda çalıştırarak birçok hakkı gasp edilen taşeron işçiler bir an önce hastane kadrosuna alınmalıdır. Ve yıllardır devam eden bu hukuksuzluğa bir an önce son verilmelidir.

Bugün burada yaşadığımız bir başka gerçeğe de değinmek istiyorum. Taşeron çalıştırmaya karşı mücadele ederken 8 Haziran 2011 de işten atılan sendikamızın işyeri temsilcisi olan Eyüp Dalboy’un aslında bir o kadar haklı olduğu da yargı tarafından ispatlanmıştır. 8 Haziran’dan bu yana hastane bahçesinde direnişte olan işyeri temsilcimize her türlü baskı uygulanmıştır. Daha dün davanın lehimize sonuçlanması ile beraber imza standımızın önünde duran dövizlere Rektörlüğün ve Hastane yönetiminin emri var diyerek saldıran güvenlikler aradan yarım saat geçmeden imza standımızın masasını parçalamışlar ve bir gün içerisinde üç defa saldırmışlardır. Bizim bu baskılara boyun eğmeyeceğimizi bilen Rektörlük ve Hastane Yönetimi geçen hafta da bir hak arama aracı olan işçilerin çadırına saldırmış ve 9 üyemiz gözaltına alınmış ve bir üyemizin parmağı kesilmiştir.

Taşeron sağlık işçilerinin güvenceli iş insanca yaşam mücadelesine karşı yapılan bu saldırılara cevabımız çok açıktır.

Tüm sağlık çalışanlarının ve tüm emekçilerin iş güvencesi mücadelesinden

İnsanca yaşayabilecek asgari ücret mücadelesinden

Parasız eğitim, parasız sağlık ve parasız ulaşım mücadelesinden

Güvenceli iş insanca yaşam mücadelesinden bedeller ödesek de asla ve asla vazgeçmeyeceğiz.

Buradan hastane yönetimi uyarıyoruz işyeri temsilcimiz tekrar işbaşı yapana kadar bu mücadelemiz devam edecektir

DEV SAĞLIK-İŞ KOCAELİ BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ