Fazıl Say Şiirler ile 'SES'lenecek!

altTürk Tabipleri Birliği’nin her yıl Sivas’ta yitirdiğimiz insanlarımız anısına düzenlediği Behçet Aysan Şiir Ödülü Gecesi bu yıl özel bir konser ile gerçekleşecek. 9 Nisan’da Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak etkinlikte dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, yeni projesi “SES” ile yer alacak.

“SES” - Opus 40

İlk bölümünde Bu Aşk Bu Şehir Bu Keder, Ateşçi, Sesler ve Küller adlı Behçet Aysan şiirlerinin, Fazıl Say ve Tülay Günal tarafından seslendirileceği konserin devamında ise Fazıl Say’ın yeni projesi “SES” bu özel ve anlamlı gecede ilk kez izleyici ile buluşacak.

Behçet Aysan’ın ”Bir Bahar Dalıyla”, Metin Altıok’un “Odasında Bir Evin” ve Aziz Nesin’in “Sivas Acısı” adlı başyapıtların seslendirileceği “SES” te genç sopranolar Dilruba Bilgi, Nihan İnan ve Senem Demircioğlu’na, piyanoda Fazıl Say ve  vurmalı sazlarda, İstanbul Senfonisi, Hezarfen Ney Konçertosu gibi Fazıl Say eserlerinden tanıdığımız Aykut Köselerli eşlik edecek . Eserde, piyanonun yanı sıra Ufo, Hapi ve Waterphone gibi farklı enstrümanlar da yer alıyor.

17. Behçet Aysan Şiir Ödülü Gecesi

Bu sene  TTB Behçet Aysan 2011 Şiir Ödülünü Tozan Alkan’ın “Sana Şehir Gelecek” adlı kitabı aldı. Ödül Seçici Kurulu’nda Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Zeynep Oral, Ahmet Telli, Emin Özdemir, Turgay Fişekçi ve Ali Cengizkan yer alıyor.

Bu yıl düzenlenecek olan 17. Behçet Aysan Şiir Ödülleri, Fazıl Say’ın “SES” projesi ile daha özel ve anlamlı bir hale gelecek. Gecede Zeynep Oral ve Emin Özdemir ise konuşmacı olarak yer alacaklar.

9 Nisan’da Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek etkinliğe katılmak için Türk Tabipleri Birliği’ni arayarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

2. Konser Istanbul’da

Fazıl Say’ın Koloratur Soprano, Lirik Soprano, Mezzo Soprano, Piyano ve Vurmasazlar için bestelediği yeni projesi 'SES', ayrıca 2 Haziran’da Süreyya Operası’nda gerçekleşecek Metin Altıok Ödül Töreni’nde Istanbullu sanatseverler ile buluşacak. “SES” projesinin diğer konser tarihleri ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

fazilsay.com

facebook.com/Official.Fazil.Say