Sağlıkçılardan 14 Mart protestosu

Öğle saatlerinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bahçesinde biraraya gelen temsilciler, buradan ellerinde siyah çelenklerle Sağlık Bakanlığı önüne yürüyüşe geçtiler. Sağlık Bakanlığı önünde kurumlar adına ortak açıklamayı TTB Genel Sekreteri Dr. Eriş Bilaloğlu yaptı. Bilaloğlu, yaklaşık 400 bin sağlık çalışanının geleceği belirsiz bir biçimde yaşadığını belirterek, Hükümet'in bilinçli olarak böyle bir politika izlediğini düşündüklerini söyledi. "Tam gün" yasası ve şu anda TBMM'nin gündeminde bulunan Kamu Hastane Birlikleri Yasa tasarısıyla halkın sağlık hakkının elinden alındığını, sağlık çalışanlarının da özlük haklarının ortadan kaldırıldığını kaydeden Bilaloğlu, bugün ve gelecek güvencesi istediklerini vurguladı. Bilaloğlu, "Hükümetin sağlık politikalarını protesto ediyor ve sağlık alanının tüm öznelerine rağmen icraat yapan hükümet olarak ve Sağlık Bakanı olarak kaydediyoruz" diye konuştu.
SES Başkanı Bedriye Yorgun da, sağlıkta dönüşüm programını, halka etkilerini değerlendirdiği konuşmasında, programın sahibi AKP'yi ve Sağlık Bakanlığı'nı protesto ettiklerini ve dün olduğu gibi bundan sonra da mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
BASIN AÇIKLAMASI
Hükümetlerin uyguladıkları sağlık politikalarının ekonomik ve politik tercihleriyle ilişkili olduğunu biliyoruz. Bunları uygun görmesek de anlıyoruz, “olağan” buluyoruz.
Bizler de halk sağlığı, hastaların hiç bir engel olmaksızın hizmete ulaşımı, özlük haklarımız,mesleğimizin geleceği açısından değerlendirmelerimizi yaparak görüşlerimizi açıklıyor, tutum alıyoruz. Ancak politika yapanların, iktidarların, hükümetlerin tercih ettikleri politikayı uygularken sağlıkçıları kötüleyen, halkla karşı karşıya getiren, gerçek dışı beyanlarla yönlendiren bir tutum izlemelerini kabul etmiyoruz. Bizler bu tarzın en belirgin örneğini 12 Eylül’le birlikte Kenan Evren’in söyleminde görmüştük. Son olarak “tam gün” yasası sürecinde de Başbakanın ve Sağlık Bakanının Kenan Evren’i aratmayacak tarz ve üslup içerisinde olduğunu yaşadık.
Bu ülkenin sağlıkçıları olarak bugün, 14 Mart 2010 tarihinde bir kez daha Hükümetin bu yaklaşımını protesto ediyor ve tarihe sağlıkçıların meslek kuruluşları, sendika, uzmanlık dernekleri ve derneklerine rağmen icraat yapan bir Hükümet ve Sağlık Bakanı olarak kaydediyoruz.
SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKÇİLERİ SENDİKASI (SES)
DEVRİMCİ SAĞLIK İŞ SENDİKASI (DEV-SAĞLIK İŞ)
TÜRK MEDİKAL RADYOTEKNOLOJİ DERNEĞİ (TMRT-DER)
TÜM RADYOLOJİ TEKNİSYENLERİ VE TEKNİKERLERİ DERNEĞİ (TÜM-RAD DER)
TÜRK HEMŞİRELER DERNEĞİ
SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ
TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ
SÖZ-SEN
ÇEVRE VE SAĞLIK DERNEĞİ
TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ
UZMANLIK DERNEKLERİ



