TTB Merkez Konseyi, Batman'da hekimlerle buluştu

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, TTB Merkez Konseyi üyeleri Dr. İsmail Bulca ve Dr. Filiz Ünal İncekara, Batman Tabip Odası'nın 14 Mart etkinlikleri kapsamında, 9 Mart 2015 Pazartesi günü Batman'da bir dizi görüşme ve toplantıya katıldılar.

TTB Heyeti ilk olarak Belediye Sağlık Merkezi'ni ziyaret ederek Batman’da bulunan başta Ezidiler ve Afganlar olmak üzere, ihtiyacı olanlara ücretsiz sağlık hizmeti sunan Sağlık İşleri Müdürü Dr. Mahmut Çiftçi'yi ziyaret etti.

Öğle saatlerinde, kurulduğu ilk günden bu yana tüm sağlık hizmetleri Batman Tabip Odası ve Batman Belediyesi Sağlık Merkezi tarafından tamamen gönüllü aktivistler ile yürütülen Beşiri ilçesi İki Köprü beldesindeki Ezidi Yaşam Alanı ziyaret edilerek yetililerden bilgiler alındı. Yaklaşık iki saat süren bu ziyarette, özellikle tamamen yerel yönetimler ve sivil toplumun imkanları ile oluşturulan bu kamptaki yaşam yerinde gözlemlenmiştir.

Öğleden sonraki programda TTB Heyeti Batman İl Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Müdürü'nü ziyaret ederek Batman’da yaşanan sağlık/sağlıkçı sorunları hakkında bilgi aldı. Heyet daha sonra da Batman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nde hastane başhekimi ve diğer idari biriml temsilcileriyle görüşmelerde bulundu.

Heyet, saat 16.30'da Batman Bölge Hastanesi Konferans Salonu'nda yapılan "Hekimlerle Buluşma" toplantısına geçti. Açılış konuşmasını Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Zülfükar Cebe'nin ’yaptığı toplantı, TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan’ın Türkiye sağlık ve hekimlik ortamında yaşananları içeren sunumu ile devam etti. Toplantı, soru-yanıt bölümünün ardından sona erdi.