Acımız derin, öfkemiz büyük! Bir terör eylemine kurban verdiğimiz meslektaşımız Dr. Abdullah Biroğul'a veda ettik

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde mecburi hizmetini yapmakta olan ve Diyarbakır Valiliği tarafından verilen bilgiye göre önceki gün yolunu kesen PKK militanları tarafından aracı silahla taranarak katledilen meslektaşımız Dr. Abdullah Biroğul dün (02.09.2015) Diyarbakır’da toprağa verilmiştir.

Cenaze törenine Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp ile Diyarbakır Tabip Odası'yla bölgedeki tabip odalarının temsilcileri de katılmışlardır.

Edinilen bilgiye göre; meslektaşımız başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden vurulmuş, 112 ambulanslarının halkımızın sağlığı için gecesini gündüzüne katan meslektaşımıza erişimi de engellenmiştir.

02.09.2015

PARMAĞINIZI TETİKTEN ÇEKİN! BARIŞ KATLİAMLARLA GELMEZ!

Türk Tabipleri Birliği olarak kimden gelirse gelsin, başta meslektaşımız Dr. Abdullah Biroğul  olmak üzere sağlık çalışanlarına ve sivillere yönelik tüm saldırıları ve cinayetleri, şiddeti faillerine bakmaksızın, amasız, ancaksız  dün olduğu gibi bugün de hiç tereddüt etmeksizin nefretle kınıyoruz.

Bu terör eylemiyle yaşamdan koparılan Dr. Abdullah Biroğul’un ailesi, sevenleri ve çalışma arkadaşları başta olmak üzere, tüm halkımıza baş sağlığı diliyoruz. Acımız derin, öfkemiz büyüktür.

Bu ortamda Türk Tabipleri Birliği olarak defalarca yaptığımız çağrıyı bir kez daha tekrarlıyoruz. Bütün çatışmalar bir an önce sonlandırılmalıdır. Yaşam hakkı, en önde gelen insan hakkıdır.

Barışı isteyen, özleyen herkes adına haykırıyoruz: Parmağınızı tetikten çekin! Barış katliamlarla gelmez!

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi