Şanlıurfa Viranşehir’deki özel bir tıp merkezinde görevli acil hekimi meslektaşımız, 27 Haziran 2022 gecesi SGK sisteminin hata vermesini gerekçe gösteren bir grubun saldırısına uğramış ve darp edilmişti.

Saldırıya ilişkin açılan davanın ilk duruşması 21 Temmuz 2022 günü Viranşehir Adliyesi’nde görüldü. TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Aydın Şirin, Şanlıurfa Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve Şanlıurfa Tabip Odası avukatları duruşmayı takip etti.

Duruşmada gerek meslektaşımız gerekse de müdahillik talebi kabul edilen Şanlıurfa Tabip Odası avukatları, yetersiz yasaların ve cezasızlık politikasının sonucunda sağlıkta şiddetin tırmandığını belirtti. Beyanlarda sağlıkta şiddete karşı bütünlüklü ve etkili bir mücadele yürütülmesi gerektiğinin altı çizildi.

Sanığın savunması sonrası mahkeme heyeti, tutukluluğun devamına hükmetti ve davayı 18 Ağustos 2022’ye erteledi.