Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) “Yılın Başarılı Gazetecileri – 2020” ödülleri sahiplerini buldu. 16 dalda 22 basın emekçisi ödüle layık görülürken; Dayanışma Ödülü ise tüm sağlık emekçileri adına Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) verildi.

ÇGD tarafından yapılan açıklamada COVID-19 pandemisi sonucu milyarlarca insanın tek bir sorun etrafında bir araya geldiği ve sağlık emekçilerinin toplumun tek dayanağına dönüştüğü belirtildi. Sağlık emekçilerinin hayatları pahasına milyonlarca insanı yaşama döndürdüğünü ifade eden ÇGD, bugüne kadar Türkiye’de 400’den fazla sağlık emekçisinin yaşamını yitirdiğine dikkat çekti.

ÇGD’nin açıklaması şöyle devam etti:

“Salgınla mücadelede en önemli görevi üstelenen sağlık emekçilerinin örgütlerinden biri olan Türk Tabipleri Birliği, bu süreçte ek bir sorumluluk daha üstlendi ve bizlere ‘İyi ki Türk Tabipleri Birliği var’ dedirtti. O sorumluluk, COVID-19 nedeniyle yaşanan vaka sayılarındaki çelişkilerin ortaya konulmasıydı. Hatırlanacağı üzere COVID-19’un ilk aylarında Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı vaka sayıları, uzun süre belli bir aralıkta sabitlenirken, başta Türk Tabipleri Birliği olmak üzere çeşitli kesimlerin bilgilendirilmeleri sonucu gerçek rakamların açıklanması zorunlu hale geldi. Türk Tabipleri Birliği bu dönemde gerçeklerin bilgisini paylaşmak, toplumu uyarmakla, bir açıdan habercilik de yapmış oldu.

İsmindeki ‘Türk’ kelimesinin çıkartılmasından kapatılmasına, yöneticilerinin yargılanmasına kadar uğramadıkları baskı ve tehdit kalmayan Türk Tabipleri Birliği, toplum sağlığını doğrudan hedef alan gelişmelere, sağlığın ticarileşmesine, sağlıkçılara yönelik artan şiddete karşı mesleğine, yaşam ve kamusal sağlık hakkına bir saniye bile ikilemeden sahip çıktı, çıkmaya devam ediyor. COVID-19 salgınına karşı verdikleri mücadele ve toplumu doğru bilgilendirme sorumluluğuyla hareket eden tüm sağlık emekçileri adına Türk Tabipleri Birliği, bu yılki Dayanışma Ödülü’müzün sahibi oluyor.”