Tiyatro Gazetesi’nin bu yıl 7’ncisini düzenlediği Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri, İstanbul’daki Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nde sahiplerini buldu. Türk Tabipleri Birliği (TTB) de “Özel Onur Ödülü”ne layık görüldü. Ödül törenine TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Çiğdem Arslan katıldı.

Tiyatro Gazetesi tarafından yapılan açıklamada COVID-19 pandemisinde yaşamlarını hiçe sayarak ve insanca yaşanabilir bir dünya için özveriyle çalışan tüm sağlık emekçilerine teşekkür edildi ve “Tüm zamanların en başarılı meslek birliği olan TTB’ye Özel Onur Ödülü’nü takdim etmekten onu duyarız” denildi.

Dr. Çiğdem Arslan da iktidarın salgınla mücadeledeki yanlış politikaları yüzünden hem sağlık emekçilerinin hem de sanatçıların yıpratıldığını belirtti. “Ama unuttukları bir şey var ki, sanat ölümsüzdür. İnsanın var olduğu her yer, her an tiyatro sahnesi olabilir” diyen Arslan, iktidarın sanatı ve tiyatroları susturmaya çalıştığı süreçte mücadeleye devam eden sanatçılara teşekkür etti.