Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV), 20 yıldan bu yana verdiği “İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü”ne 2020 yılı için tüm sağlık çalışanlarını temsilen Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) layık gördü.

Ödülü belirleyen seçici kurul üyeliklerinde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Sosyal Haklar Derneği Yürütme Kurulu üyesi Av. Can Atalay, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi ile gazeteci Kadri Gürsel yer alırken; SODEV Başkanı Ertan Aksoy ile SODEV’in eski başkanları Ercan Karakaş, Aydın Cıngı, Erol Kızılelma ve Babür Atila da doğal seçici kurul üyeleri oldu.

Ödül jürisi adına bir metin kaleme alan Arzu Çerkezoğlu, Türkiye’de COVID-19 pandemisinin yarattığı yıkıma karşı yürütülen mücadelenin TTB’nin eylem ve söylemlerinde cisimleştiğini belirtti. Her ne kadar Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi kurullarının dışında tutulsa da TTB’nin ilk günden itibaren toplumun aydınlatılması, eğitimi ve pandemiye hazırlanması başta olmak üzere sorumluluğunu yerine getirdiğini ve tüm olanaklarını seferber ettiğini kaydeden Çerkezoğlu, bu çabanın toplumdaki güvenilir kurum beklentisinde de karşılık bulduğunu ifade etti. Çerkezoğlu, “Türk Tabipleri Birliği, tüm olumsuz koşullara rağmen sağlıklarını ve yaşamlarını kaybetme pahasına bu mücadelede büyük bir özveri gösteren tüm sağlık çalışanlarının sesi oldu” diyerek açıklamayı sonlandırdı.

SODEV Ödül Jürisi adına yazılan metnin tamamı için tıklayın.

SODEV’in pandemi tedbirleri kapsamında çevrimiçi bir etkinlikle düzenleyeceği ödül töreni 4 Şubat 2021 Perşembe günü saat 20.30’da yapılacak.