Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’un katledilmesinin ardından, Rusya Tabipler Birliği’ne bir taziye mesajı gönderdi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel imzasıyla, Rusya Tabipler Birliği Başkanı Vladimir Parshin’e gönderilen mesajda, Karlov’un katledilmesinden duyulan üzüntü ve dayanışma duyguları dile getirildi.

Mesajın tam metni şöyle:

Sayın Başkan,

Rusya Büyükelçisi Sayın Andrey Karlov’un katledilmesi karşısında derin üzüntü içerisindeyiz. Halklarımızın bir arada yaşama iradesi, ülkelerimizde ve tüm dünyada barış arzumuz ve savaşların olmadığı bir dünyayı inşa etmek için verdiğimiz mücadele bugün her zamankinden daha anlamlı.

Rusyalı meslektaşlarımız başta olmak üzere tüm Rusya halkına başsağlığı diler, acınızı paylaştığımızı bilmenizi isteriz.

Derin saygılarımızla,

Prof. Dr. Raşit Tükel

Mesajın orijinali için tıklayınız.