TTB Merkez Konseyi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi ve TTB Asistan Hekim Kolu Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Mihriban Yıldırım hakkında yakalama kararı çıkarılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Dr. Mihriban Yıldırım hakkındaki yakalama kararı hukuksuzdur

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi ve Türk Tabipleri Birliği Asistan Hekim Kolu Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Mihriban Yıldırım hakkında bugün yakalama kararı çıkarıldığını öfkeyle öğrenmiş bulunuyoruz. Dr. Mihriban Yıldırım’ın evi bu sabah saatlerinde polis tarafından aranmış olup, evinde bulunan bilgisayarına ve hard disklerine el konmuştur.

Son KHK ile kamu görevinden ihraç edilen meslektaşımız ve aktivistimiz Dr. Yıldırım’ın hakkında çıkarılan yakalama kararına gerekçe olarak telefonunda Bylock uygulaması olduğu iddia edilmektedir. Dr. Yıldırım’ın telefonunda Bylock uygulamasının yüklü olduğuna ilişkin tüm iddialar asılsız olup, meslektaşımıza ve örgütümüze yönelik mesnetsiz bir karalama kampanyasından ibarettir. Söz konusu iddiaların resmi soruşturma belgelerinde dahi geçmiyor olması ülkemizdeki hukuksuzluğun en aleni göstergesi olup, darbe fırsatçılığı ile yürütülen cadı avının açık bir göstergesidir.

Defalarca söyledik, darbe fırsatçılığı ile yürütülen bu cadı avına tek bir üyemizi dahi kurban etmeyeceğiz. Dr. Mihriban Yıldırım’ın yanında ve konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyu ile paylaşırız.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi