Fransız Tabip Birliği Başkanı Dr. Patrick Bouet, İstanbul Atatürk Havaalanı'nda meydana gelen saldırının ardından Türk Tabipleri Birliği'ne taziye mesajı gönderdi.

Paris saldırısı sonrası TTB'nin destek ve dayanışmasının anımsatıldığı mesajda, "Düşüncelerimiz, sevdiklerini yitirenler ve Türk halkıyla birliktedir. Fransa Tıp Konseyi ve Fransız hekim topluluğu adına içten başsağlığı dileklerimizin kabulünü dileriz" denildi.

Mesajın tam metni aşağıdadır:

29 Haziran 2016, Paris

Değerli meslektaşlar ve dostlar,

Dün İstanbul’da meydana gelen trajik olaydan derin bir üzüntü duyduk. Masum insanları hedef alan bu anlamsız cinayet bize Paris’teki saldırıları ve Türk Tabipleri Birliği’nin o güç dönemde nasıl bizim yanımızda durduğunu anımsattı.

Böylesine zorlu bir dönemde dünyadaki sağlıkçılar misyonlarına sadık kalmalı, yurttaşlarının yanında olmalıdır.

Düşüncelerimiz, sevdiklerini yitirenler ve Türk halkıyla birliktedir. Fransa Tıp Konseyi ve Fransız hekim topluluğu adına içten başsağlığı dileklerimizin kabulünü diliyoruz.

Saygılarımızla,

Dr. Patrick Bouet

Mesajın orijinali için tıklayınız.