Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Suriye'de meydana gelen patlamalar ve bu patlamalardan birinde bir devlet hastanesinin acil servisinin hedef alınması dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

SURİYE’DE BİR ACİL SERVİSİ DE HEDEF ALAN SALDIRILARI KINIYORUZ!

23 Mayıs sabahı itibariyle komşu ülkemiz Suriye’de yedi ayrı patlama yaşandığı, sayısı 100’ü bulacağından korkulan can kaybının olduğu ve bu saldırılardan birinin de bir devlet hastanesinin acil servisini hedef aldığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.

Çatışma ortamlarında sağlık hizmetlerinin birincil hedefler olarak seçilmesi ne yazık ki çağımızın savaş konseptinin alçakça bir parçası haline gelmiştir. Sivillerin, yaralıların, kadınların ve çocukların silahlı çatışmaların bir hedefi olamayacağına ilişkin uluslararası hukukun kural ve prensiplerini bugün ne savaşan devletler, ne de devletler adına savaşan taşeron örgütler ne yazık ki tanımamaktadır.

Bir hastanenin acil servisinde tedavi gören hastaları ve onlara hizmet veren sağlık görevlilerini hedef alabilen bu saldırganlığı kınıyoruz. Bu hain saldırı ile tesadüf eseri aynı günde başlatılan Dünya İnsani Zirvesi’nin başta Suriye olmak üzere, tüm dünyada yaygınlaşan bu yeni savaş konseptini görmesini ümit ediyoruz.

Saldırılarda yaşamını yitiren Suriyeli yurttaşların yakınlarına baş sağlığı, yaralılara ise acil şifa dileklerimizi iletiriz. Kendi canı pahasına başka insanlara sağlık hizmeti sunan Suriyeli meslektaşlarımız ve sağlık camiasına geçmiş olsun ve baş sağlığı dileklerimizi içtenlikle iletiriz.

Türk Tabipleri Birliği

Merkez Konseyi

Türk Tabipleri Birliği’nin konuyla ilgili bazı çalışma ve açıklamaları:

Gaziantep-Kilis Tabip Odası temsilcileri Kilis Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu

Uluslararası Örgütlerden Hükümete Açık Çağrı

Gaziantep-Kilis Tabip Odası’ndan yakınına düşen füze nedeniyle hasar gören ASM’ye ziyaret

Yılbaşı gecesi Diyarbakır’da meslektaşlarımızla nöbetteyiz!

Sağlık kurumlarına ve sağlık emekçilerine yönelik saldırılar durdurulsun!

Türkiye'de sağlık tesislerine ve çalışanlarına yönelik saldırılar CPME Newsletter'da

Sağlık çalışanlarına ve sağlık kuruluşlarına yapılan saldırılar kabul edilemez

Sınır Tanımayan Doktorları Hedef Alan Saldırıları Kınıyoruz!

DTB: Temel sağlık hizmetlerine erişimin engellenmesi bir skandaldır!

TTB Cizre'de yaşanan hak ihlallerini Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarına taşıdı

Cizre'de ciddi bir halk sağlığı sorunu vardır

Güvenlik güçlerince sağlık personellerine karşı uygulanan şiddeti kınıyoruz

Yaşatmak için var olduğumuz topraklarda öldürülmek istemiyoruz!

Cizre’de Katledilen Hemşire Eyüp Ergen İçin Yastayız İsyandayız…

Silahlı Çatışma ve Diğer Şiddet Durumlarına ilişkin Dünya Tabipler Birliği Kuralları

Ambulanslarla IŞİD Militanlarının Taşındığı İddiaları Derhal Aydınlatılmalı, Sorumlular Cezalandırılmalıdır

Çatışmalı ortamda dahi acil sağlık hizmetleri aksatılamaz!

Sağlık çalışanlarına, sağlık hizmetlerine ve sağlık merkezlerine yönelik saldırılar kabul edilemez

112 Ekiplerine, Ambulanslara Yönelik Saldırılar Derhal Durmalıdır.