Türk Tabipleri Birliği (TTB) önceki dönem Merkez Konseyi üyesi, Diyarbakır Tabip Odası önceki dönem Başkanı, Toplum ve Hekim Dergisi Hakem Kurulu üyesi meslektaşımız Dr. İlhan Diken, aramızdan ayrılışının 10. yıldönümünde 23 Haziran 2024 günü Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Anma etkinliğinde TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Aydın Şirin, Diyarbakır Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile Dr. İlhan Diken’in ailesi ve yakınları katıldı.

Anma etkinliğinde TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Aydın Şirin ve Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Veysi Ülgen ile Dr. İlhan Diken’in eşi Hüda Diken, ağabeyi Şeyhmus Diken ve yakın arkadaşı Dr. Adem Avcıkıran birer konuşma yaparken; Diyarbakır Tabip Odası önceki dönem başkanlarından Dr. Selçuk Mızraklı’nın mesajı da okundu.

Konuşmalarda Dr. İlhan Diken’in insan hakları ve iyi hekimlik mücadelelerine verdiği büyük emeğe vurgu yapılırken; ayrıca eş, arkadaş, hekim, yazar ve musiki ilgilisi özellikleri üzerine de anılar paylaşıldı.