Türk Tabipleri Birliği (TTB), Dünya Tabipler Birliği tarafından belirlenen Hekimlik Andı’nın keyfi olarak değiştirilerek okutulmaya çalışılması ya da okutulmaması üzerine 12 Temmuz 2021 günü Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) bir yazı yazdı.

Cenevre Bildirgesi’nin tüm hekimler için ortak ve bağlayıcı niteliğine dikkat çekilen yazıda, hekim-hasta ilişkisinde insan olmaktan başka hiçbir tanımın ayrıcalık veya ayrımcılık nedeni olmayacağı vurgulandı.

Yazıda YÖK’ten ilgililer hakkında müteselsilen soruşturma yürütülmesi ve sonuçlarının TTB’ye iletilmesi, Hekimlik Andı okutulmayan öğrencilerin mezuniyetlerinin sağlanabilmesi için andın okutulmadığı mezun öğrencilerin listesinin TTB ile paylaşılması talep edildi.

Yazının tamamı için tıklayın.