Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği’nin (TDB) çağrısıyla emek ve demokrasi güçleri, 1 Mayıs programı kapsamında depremde yaşamını yitirenleri anmak üzere 30 Nisan 2023 günü Hatay’da bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe TTB’yi temsilen Merkez Konseyi üyeleri Dr. Adalet Çıbık ve Dr. Onur Naci Karahancı katıldı.

Dr. Onur Naci Karahancı, anma etkinliğinde yaptığı konuşmada depremin üzerinden 84 gün geçmesine karşın halen çadır ihtiyacı olduğunu, içme suyuna erişilemediğini, doğum hizmetlerinin yürütülemediğini, aşı programının uygulanamadığını söyledi. Deprem bölgesindeki yönet(e)meme halinin sona ermesi için 14 Mayıs’ın önemli bir adım olduğunu belirten Karahancı, “Sağlık emekçileri olarak sözümüz olsun: İlk günden beri buradayız, bundan sonra da burada olmaya devam edeceğiz. Rant peşinde koşanlara inat; Hatay’ı tekrar küllerinden doğuracağız, barışı ve özgürlüğü tesis edeceğiz, güzel günleri yaşayacağız” diye konuştu.

KESK Eş Başkanı Şükran Kablan Yeşil ve TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül’ün konuşmalarının ardından karanfiller Asi Nehri’ne bırakıldı.