Endonezya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama ve Başkatibi Ika PS Silalahi, 24 Haziran 2024 günü Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) ziyaret etti. TTB adına görüşmeye Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Vedat Bulut ve Merkez Konseyi üyesi Dr. Onur Naci Karahancı katıldı.

Endonezya ve Türkiye’deki sağlık ortamı sorunları üzerine fikir alışverişinde bulunulan görüşmede; Endonezya Büyükelçiliği heyeti, her iki ülkenin de afetler ile sıklıkla karşılaştığına dikkat çekerek bu alanda birlikte çalışmayı ve bu bağlamda TTB Afetlerde Sağlık Hizmetleri Yönetimi Akademisi ile işbirliğini önemsediklerini ifade etti.

TTB’nin 28 Haziran 2024 günü başlayacak 76. Olağan Büyük Kongresi’ne katılamayacağını bildiren Endonezya Büyükelçiliği heyeti; ziyaretlerinin TTB’nin mevcut yönetimine çalışmaları için teşekkürlerini iletmek, seçilecek olan yönetimine başarı dileklerini şimdiden iletmek için olduğunu belirtti.