DAYANAK

Madde 1.

Bu yönerge 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu’nun 4 ve 59. maddeleri ile Türk Tabipleri Birliği 75. Büyük Kongresi’nde alınan 4 numaralı karar doğrultusunda hazırlanmıştır.

 

AMAÇ 

Madde 2.

Afetlerde Sağlık Hizmetleri Yönetimi Akademisi, afetlerde; sağlıkla ilgili haklar ve mesleki değerler çerçevesinde, bireylerin ve toplumların sağlıklarını etkileyen her türlü belirleyene, sağlık hizmetlerinin nicelik ve niteliği ile sağlık emekçilerinin çalışma koşullarına yönelik olarak;

  • Değerlendirme, izleme ve gerektiğinde sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve eşgüdümü için müdahale etmeyi
  • Bilimsel bilgi üretmeyi
  • Eğitim vermeyi
  • Danışmanlık vermeyi
  • Hak savunuculuğu yapmayı
  • Kamuoyunu bilgilendirmeyi
  • Karar vericiler ve politika üretenleri bilgilendirmeyi, uyarmayı, öneri geliştirmeyi amaçlar.

 

KAPSAM

Madde 3. 

Bu yönerge Afetlerde Sağlık Hizmetleri Yönetimi Akademisi yapısı, çalışma ilke ve yöntemleri ile yürüteceği faaliyetlerin kapsamını belirler.

 

TANIMLAR VE KISALTMALAR

Madde 4. 

Bu yönergede yer alan tanımlar ve kısaltmaların açık yazılımları şu şekildedir:

  • TTB: Türk Tabipleri Birliği
  • TTB MK: Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi
  • Akademi: Afetlerde Sağlık Hizmetleri Yönetimi Akademisi
  • ODSH: Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri
  • TTB UDEK: Türk Tabipleri Birliği Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu

 

SORUMLULUKLAR

Madde 5.

Bu yönergedeki maddelerin uygulanmasından TTB MK, TTB Genel Kuruluna karşı sorumludur.

Akademinin faaliyetleri için gerekli bütçe TTB MK tarafından karşılanır.

Bu yönergedeki maddelerin değiştirilmesi TTB Genel Kurul onayına tabidir. Yönerge değişikliği ile ilgili öneriler Eşgüdüm Kuruluna yapılır. Eşgüdüm Kurulu öneriyi değerlendirdikten sonra uygun görürse TTB MK’ye iletir. TTB MK, öneriyi ilk yapılacak olan TTB Genel Kurulunun onayına sunar.

 

ORGANLAR

Madde 6. 

  1. Komisyon Üyelerini Belirleme Kurulu
  2. Eşgüdüm Kurulu
  3. Komisyonlar
    • Afet Araştırmaları Komisyonu
    • Afet Eğitimleri Komisyonu
    • Afetlerde Değerlendirme ve İzleme Komisyonu
    • Afetlerde Savunuculuk ve Politika Geliştirme Komisyonu
  4. Danışma Kurulu
  5. Sekretarya

  

KOMİSYON ÜYELERİNİ BELİRLEME KURULU 

Madde 7. 

i. Yapısı ve İşleyişi

a. Kurul aşağıdaki üyelerden oluşur:

  • TTB MK’den, TTB MK tarafından seçilen 1 (bir) üye,
  • TTB ODSH Kolu’ndan, TTB ODSH Kolu Yürütme Kurulu tarafından seçilen 3 (üç) üye,
  • TTB Halk Sağlığı Kolu’ndan, TTB Halk Sağlığı Kolu Yürütme Kurulu tarafından seçilen 2 (iki) üye,
  • TTB UDEK’ten, TTB UDEK Yürütme Kurulu tarafından seçilen 2 (iki) temsilci,
  • TTB Tıp Öğrencileri Kolu’ndan, TTB Tıp Öğrencileri Kolu Yürütme Kurulu tarafından seçilen 1 (bir) üye,
  • TTB Aile Hekimliği Kolu’ndan, TTB Aile Hekimliği Kolu Yürütme Kurulu tarafından seçilen 1 (bir) üye,
  • TTB Asistan ve Genç Hekimler Kolu’ndan, TTB Asistan ve Genç Hekimler Kolu Yürütme Kurulu tarafından seçilen 1 (bir) üye,
  • TTB İnsan Hakları Kolu’ndan, TTB İnsan Hakları Kol Yürütme Kurulu tarafından seçilen 1 (bir) üye,
  • TTB İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’ndan, TTB İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu Yürütme Kurulu tarafından seçilen 1 (bir) üye,
  • TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu’ndan, TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu Yürütme Kurulu tarafından seçilen 1 (bir) üye,
  • TTB Pratisyen Hekimler Kolu’ndan, TTB Pratisyen Hekimler Kolu Yürütme Kurulu tarafından seçilen 1 (bir) üye,
  • TTB Etik Kurulu’ndan, TTB Etik Kurulu tarafından seçilen 1 (bir) üye,
  • ODSH Komisyonu bulunan tabip odalarından 1’er (birer) üye.
     

b. Komisyon Üyelerini Belirleme Kurulu, TTB Seçimli Genel Kurulunun ardından en geç 1 (bir) ay içerisinde TTB MK’nin çağrısına yanıt olarak kurul için bildirilen üyelerle toplanır.

ii. Görev ve Yetkileri

  1. Komisyon üyelerini belirlemek üzere, ilgili komisyon üyeliği için yapılan başvurular da dahil olmak üzere değerlendirmeler yapar ve belirlediği üyelerin görevlendirilmesi yönünde karar alır.
  2. Komisyonların görev ve sorumlulukları üye seçiminde temel ölçüttür. Üye belirleme sürecini raporlayarak Akademinin sekretaryasına teslim eder. İlgili rapor kamuoyunun erişimine açıktır.
  3. C. Komisyon üyeleri, ilgili komisyonda arda arda iki dönemden fazla görev alamaz.

 

EŞGÜDÜM KURULU

Madde 8. 

i. Görev ve Sorumlulukları

a. Kurul, Akademinin yürütme organı olarak komisyon çalışmalarının eşgüdüm içinde yürütülmesini sağlar.

b. Afet Araştırmaları, Afetlerde Eğitim, Afetlerde Değerlendirme ve İzleme ve Afetlerde Savunuculuk ve Politika Geliştirme Komisyonlarının çalışma ve faaliyet önerileri ile katılmak üzere davet edilmesi düşünülen kişi ve kurum önerilerini değerlendirir ve karara bağlar.

c. Danışma Kuruluna katılacak kurum ve kuruluşları belirler ve yıllık olağan toplantısına katılmaya davet eder. Afet dönemlerinde acil çağrısıyla olağanüstü olarak ya da gerek duyduğunda olağan toplantının dışında, bileşenlerini davet ederek Danışma Kurulunun toplanmasını sağlar.

d. Komisyonların raporları, kararları, yürüttüğü faaliyetler doğrultusunda hareket eder. Çalışmalarında Danışma Kurulunun görüş ve değerlendirmelerini dikkate alır. Eşgüdüm Kurulu yürütülen faaliyetlerden ve bütçeden TTB Genel Kuruluna karşı sorumludur. Bu doğrultuda bir yıllık hazırlanan faaliyet raporunu, kendisine sunulmuş komisyon raporlarıyla birlikte TTB Genel Kuruluna sunar.

e. Akademi Yönergesi değişikliklerini değerlendirir ve uygun görürse TTB Genel Kuruluna sunulmak üzere TTB MK’ye iletir.

f. Afet dönemlerinde Eşgüdüm Kurulu olağanüstü toplanır. Bu toplantıda afetin etkisine bağlı olarak Kriz Masası kurulması konusunda görüş oluşturur ve TTB MK’ye bildirir. TTB MK ile birlikte yapılan değerlendirme sonrasında Kriz Masası kurulması kararının çıkması halinde Kriz Masası ile ilgili protokoller devreye girer.

ii. Yapısı ve İşleyişi

a. Eşgüdüm Kurulu her iki yılda bir yapılan TTB Seçimli Genel Kurulu sonrası toplanan Komisyon Üyelerini Belirleme Kurulu tarafından seçilmiş komisyonlardan gelen 1’er (birer) üye, TTB MK’den 1 (bir) üyeden olmak üzere 5 (beş) üyeden oluşur.

b. Komisyonlar oluştuktan sonraki ilk toplantılarında Eşgüdüm Kurulu üyelerini seçerek TTB MK’ye bildirirler.

c. Eşgüdüm Kurulu üyelerinin ilk toplantısı komisyonların belirlenmesinden en geç 1 (bir) ay sonra yapılır.

d. Bir seçili kurulda arka arkaya 2 (iki) dönemden fazla çalışılamaz.

e. Eşgüdüm Kurulu, 6 aylık dönemler halinde kendi içerisinden 1 üyeyi sözcü olarak belirler. Sözcü, Akademiyi temsil etmeye ve Eşgüdüm Kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda Akademi adına görüş bildirmeye yetkilidir.  

iii. Toplanma ve Karar Alma Biçimi

a. Eşgüdüm Kurulu 3 (üç) ayda en az 1’i (biri) yüz yüze olmak şartıyla ayda en az 1 (bir) kez toplanır.

b. Oy çokluğuyla karar alır.

c. Toplantılara 2 (iki) kez üst üste gerekçesiz katılmayan üye yerine, geldiği komisyondan veya TTB MK’den yeni isim iletmesi istenir.

 

KOMİSYONLAR

Madde 9.

Afet Araştırmaları Komisyonu

i. Görev ve Sorumlulukları

a. Afet Araştırmaları Komisyonu afet öncesi, sırası ve sonrasını kapsayacak şekilde toplumsal sağlıkla ilgili konularda bilimsel araştırmaların yapılmasını sağlar.

b. Komisyon planladığı veya yürüttüğü araştırmaları yılda bir raporlayarak Eşgüdüm Kuruluna sunar.

ii. Yapısı ve İşleyişi

a. Komisyon 3 (üç) asil, 3 (üç) yedek üyeden oluşur. Yedek üyeler de komisyon çalışmalarına katılabilir, görüş bildirebilir ancak oy hakları bulunmaz.

b. Komisyon yürütmeyi veya desteklemeyi planladığı araştırmaları, araştırma planı formatında Eşgüdüm Kuruluna sunar. Kurul oluruyla çalışma başlatılır.

c. Komisyon, araştırmanın niteliğine göre araştırma ekibine TTB bileşenlerinden veya uygun göreceği kişi ve kurumlardan araştırma başlığı kapsamında katılım ister. Bu kurumlardan gelen araştırma önerilerini değerlendirir. 

d. Komisyon, araştırmanın niteliğine ve ihtiyaca göre, araştırmaya katılmalarını düşündüğü TTB üyeleri ve bileşenleri başta olmak üzere uygun gördüğü kişi ve kurumları öneri olarak Eşgüdüm Kuruluna sunar ve kurul onayı sonrası ilgili kişi ve kurumları araştırmaya katılmaya davet eder.

e. Komisyon, önerilen araştırmayı ve katılımcılarını Eşgüdüm Kurulunun onaylamasından sonra çalışmasını başlatır.

iii. Toplanma ve Karar Alma Biçimi

a. Komisyon 3 (üç) ayda en az 1’i (bir) yüz yüze olmak şartıyla ayda en az 1 (bir) kez toplanır. Çalışma yürütür ve/veya planlanan faaliyetleri görüşür.

b. Oy çokluğuyla karar alır.

c. Toplantılara 2 (iki) kez üst üste gerekçesiz katılmayan üye yerine ilk sıradaki yedek üye çağrılır.

d. Komisyon, Eşgüdüm Kuruluna asil üyelerden belirlediği 1 (bir) üye ile katılım sağlar. Bu üye hem komisyon hem de Eşgüdüm Kurulunun üyeliğini yürütür, komisyon üyeliğinin düşmesi halinde Eşgüdüm Kurulu üyeliği de düşer.

 

Madde 10.

Afetlerde Eğitim Komisyonu

i. Görev ve Sorumlulukları

a. Afetlerde Eğitim Komisyonu afet öncesinde, sırasında ve sonrasında toplumsal sağlığın korunması için sağlık emekçileri başta olmak üzere gönüllüler, uzmanlar, teknik gruplar ve afet riskli alanlardaki halk gibi geniş toplum kesimlerine yönelik eğitimler düzenler.

b. Diğer komisyonların yürüttükleri çalışmalara bağlı olarak talep ettikleri eğitim konularında modüller hazırlayarak eğitim düzenler. Eşgüdüm Kurulunun bu tip talepleri değerlendirip komisyona bildirmesi durumunda gündemine alır ve çalışma başlatır. Çalışma başlatmaması durumunda bunu gerekçeli olarak iletir.

c. Akademinin düzenleyeceği eğitim konuları ve yöntemleri yılda bir hazırlanan raporlarla Eşgüdüm Kuruluna sunulur. Bu eğitimler dahil uygun gördüğü ve Eşgüdüm Kurulunca onaylanan diğer eğitimleri TTB bileşenlerine ve uygun gördüğünde herkese açık biçimde düzenler.

d. Komisyon yüz yüze, çevrim içi veya hibrit biçimde yılda en az 3 (üç) eğitim düzenler.

ii. Yapısı ve İşleyişi

a. Komisyon 3 (üç) asil, 3 (üç) yedek üyeden oluşur. Yedek üyelerde komisyon çalışmalarına katılabilir, görüş bildirebilir ancak oy hakları bulunmaz.

b. Komisyon yürütmeyi planladığı eğitim önerilerini eğitim modülü paketi formatında Eşgüdüm Kuruluna sunar.

c. Komisyon, eğitimin niteliğine ve ihtiyaca göre, eğitim almak veya vermek üzere eğitim sürecine katılmalarını düşündüğü TTB üyeleri ve bileşenleri başta olmak üzere uygun gördüğü kişi ve kurumları öneri olarak Eşgüdüm Kuruluna sunar ve kurulun onayı sonrası ilgili kişi ve kurulları eğitim çalışmasına katılmaya davet eder.

d. Komisyon, önerilen eğitim modülünü ve katılımcılarını Eşgüdüm Kurulunun onaylamasından sonra eğitim çalışmasını başlatır.

iii. Toplanma ve Karar Alma Biçimi

a. Komisyon 3 (üç) ayda en az 1’i (biri) yüz yüze olmak şartıyla ayda en az 1 (bir) kez toplanır. Çalışma yürütür ve/veya planlanan faaliyetleri görüşür.

b. Oy çokluğuyla karar alır.

c. Toplantılara 2 (iki) kez üst üste gerekçesiz katılmayan üye yerine ilk sıradaki yedek üye çağrılır.

d. Komisyon, Eşgüdüm Kuruluna asil üyelerden belirlediği 1 (bir) üye ile katılım sağlar. Bu üye hem komisyonun hem de Eşgüdüm Kurulunun üyeliğini yürütür, komisyon üyeliğinin düşmesi halinde Eşgüdüm Kurulu üyeliği de düşer.

 

Madde 11.

Afetlerde Değerlendirme ve İzleme Komisyonu

i. Görev ve Sorumlulukları

a. Afetlerde Değerlendirme ve İzleme Komisyonu, her türlü afet sonrası akut dönemden /ilk saatlerden başlayarak sağlık hizmetlerini ve toplumsal sağlığı etkileyen ve/veya etkileme potansiyeline sahip konuları değerlendirme çalışması yürütür. Çalışmalarında kadın, çocuk, engelli, mülteci gibi afet sonrası daha fazla etkilenme riskine sahip kırılgan grupların özgün konumunu da gözetir ve politikalar üretir.

b. Toplum sağlığı, ekoloji, insanlık dışı muamele, barınma, beslenme gibi sağlığın bileşeni olan başlıklarda faaliyetler yürütür.

c. Değerlendirme çalışmalarının sonuçlarına ve diğer komisyonların yürüttüğü çalışmalara bağlı olarak izleme çalışmaları düzenleyebilir. Eşgüdüm Kurulunun bu tip talepleri değerlendirip komisyona bildirmesi durumunda Afetlerde Değerlendirme ve İzleme Komisyonu gündemine alır ve çalışma başlatır. Çalışmayı başlatmama kararı alması durumunda bunu gerekçeli olarak Eşgüdüm Kuruluna iletir.

d. Akademinin yürüteceği değerlendirme ve izleme faaliyetleri komisyon tarafından yılda bir hazırlanan raporlarla Eşgüdüm Kuruluna sunulur.

ii. Yapısı ve İşleyişi

a. Komisyon 3 (üç) asil, 3 (üç) yedek üyeden oluşur. Yedek üyelerde komisyon çalışmalarına katılabilir, görüş bildirebilir ancak oy hakları bulunmaz.

b. Değerlendirme ve İzleme komisyonu yürüteceği faaliyetleri merkez ve yerel düzeyde organize eder. Merkez düzeyindeki değerlendirme ve izleme faaliyetleri, afet politikaları başta olmak üzere üst ölçekli planlar gibi politika belgeleri ve merkezi yönetim düzeyindeki değerlendirme ve izleme çalışmalarıdır.

c. Yerel düzeydeki faaliyetlerini, faaliyetin düzenlendiği bölgedeki tabip odası başta olmak üzere komisyonun önerip Eşgüdüm Kurulunun onaylayacağı kişi ve kurumlarla birlikte yürütür.

d. Komisyon, değerlendirme ve izleme çalışmalarının niteliğine ve ihtiyaca göre, çalışmaya katılmalarını düşündüğü TTB üyeleri ve bileşenleri başta olmak üzere uygun gördüğü kişi ve kurumları öneri olarak Eşgüdüm Kuruluna sunar ve kurulun onayı sonrası ilgili kişi ve kurulları değerlendirme ve/veya izleme çalışmasına davet eder.

e. Komisyon, önerilen çalışmayı ve katılımcılarını Eşgüdüm Kurulunun onaylamasından sonra değerlendirme ve /veya izleme çalışmasını başlatır.

iii. Toplanma ve Karar Alma Biçimi

a. Komisyon 3 (üç) ayda en az 1’i (bir) yüz yüze olmak şartıyla ayda en az 1 (bir) kez toplanarak yürütülen veya planlanan faaliyetleri görüşür. 

b. Oy çokluğuyla karar alır.

c. Toplantılara 2 (iki) kez üst üste gerekçesiz katılmayan üye yerine ilk sıradaki yedek üye çağrılır.

d. Komisyon Eşgüdüm Kuruluna asil üyelerden belirlediği 1 (bir) üye ile katılım sağlar. Bu üye hem komisyonun hem de Eşgüdüm Kurulunun üyeliğini yürütür, komisyon üyeliğinin düşmesi halinde Eşgüdüm Kurulu üyeliği de düşer.

 

Madde 12.

Afetlerde Savunuculuk ve Politika Geliştirme Komisyonu

i. Görev ve Sorumlulukları

a. Afet sonrası ortaya çıkan veya potansiyel olarak ortaya çıkabilecek, geniş anlamda toplumsal sağlığı etkileyen durumlar ve sorunlar için savunuculuk ve politika geliştirme faaliyetleri yürütmek, desteklemekle sorumludur.

b. Diğer komisyonların, TTB bileşenleri, diğer kurum ve kişilerin ortaya koyduğu bilgilerin politika düzeyinde etki etmesi ve bu bilgiler ışığında toplumsal sağlığı savunmakla, toplumsal yararı gözeterek faaliyetler yürütür.

c. Komisyon faaliyetlerini iki düzeyde yürütür. İlk düzeydeki faaliyetler ilgili bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları ve merkez düzeyinde de buna paralel kurumlarla yürütülür. İkinci düzeyde yürütülen faaliyetler ise, toplumsal sağlık önceliğinde halkla birlikte yürütülür. Mahalle çalışmaları, bilgilendirme toplantıları, paneller, çalıştaylar bu düzeydeki olası faaliyetlerdendir.

d. Akademinin düzenleyeceği savunuculuk ve politika geliştirme faaliyetlerinin konuları ve yöntemleri, komisyon tarafından yılda bir hazırlanan raporlarla Eşgüdüm Kuruluna sunulur.

ii. Yapısı ve İşleyişi

a. Komisyon 3 (üç) asil, 3 (üç) yedek üyeden oluşur. Yedek üyelerde komisyon çalışmalarına katılabilir, görüş bildirebilir ancak oy hakları bulunmaz.

b. Komisyon, savunuculuk ve politika geliştirme faaliyetlerinin niteliğine ve ihtiyaca göre, faaliyete katılmalarını düşündüğü TTB üyeleri, tabip odaları ve diğer TTB bileşenleri başta olmak üzere uygun gördüğü kişi ve kurumları öneri olarak Eşgüdüm Kuruluna sunar ve kurulun onayı sonrası ilgili kişi ve kurulları davet eder.

c. Komisyon, önerilen faaliyeti ve katılımcılarını Eşgüdüm Kurulunun onaylamasından sonra savunuculuk ve/veya politika geliştirme faaliyetini başlatır.

iii. Toplanma ve Karar Alma Biçimi

a. Komisyon 3 (üç) ayda en az 1’i (biri) yüz yüze olmak şartıyla ayda en az 1 (bir) kez toplanarak yürütülen veya planlanan faaliyetleri görüşür.

b. Oy çokluğuyla karar alır.

c. Toplantılara 2 (iki) kez üst üste gerekçesiz katılmayan üye yerine ilk sıradaki yedek üye çağrılır.

d. Komisyon Eşgüdüm Kuruluna asil üyelerden belirlediği 1 (bir) üye ile katılım sağlar. Bu üye hem komisyonun hem de Eşgüdüm Kurulunun üyeliğini yürütür, komisyon üyeliğinin düşmesi halinde Eşgüdüm Kurulu üyeliği de düşer.

 

DANIŞMA KURULU

Madde 13.  

i. Görev ve Sorumlulukları 

Danışma Kurulu;

a. Danışma Kurulu, Akademinin danışma organıdır.

b. Bilimsel yönteme göre çalışır ve Akademinin faaliyetleri hakkında görüş bildirir, öneriler geliştirir.

ii. Yapısı ve İşleyişi

a. Danışma Kurulu TTB MK, tabip odaları, kol ve çalışma grupları, TTB UDEK’in belirttiği dernek üyeleri ve Eşgüdüm Kurulunun gönüllülük esasına göre belirlediği ve uygun görerek onayladığı kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek odaları, sendikalar ve üst yapılanmaları, vakıflar, dernek ve platform gibi sivil toplum kuruluşları ile gerekli görülen durumlarda uluslararası organizasyonların katılımıyla oluşur.

b. Danışma Kuruluna katılım, Eşgüdüm Kurulu tarafından davetle olur.

iii. Toplanma ve Karar Alma Biçimi

a. Yılda en az bir defa Akademinin çalışmalarının yürütüldüğü binada yüz yüze, gerektiğinde çevrim içi olarak toplanır.

b. Her iki yıllık dönem için TTB Olağan Seçimli Büyük Kongresinden en geç 3 (üç) ay sonra, Eşgüdüm Kurulunun davetiyle toplanır. Eşgüdüm Kurulunun gerek duyarak davet etmesiyle, Danışma Kurulu bileşenlerinin tamamı veya yürütülen çalışmayla ilgili olarak belirlenen bir kısmı olağan toplantı dışında toplanır.

c. Afet dönemlerinde Eşgüdüm Kurulunun acil çağrıyla olağanüstü olarak toplanır.

 

KRİZ MASASI

Madde 14.

i. Kriz Masası Kurulması ve İşleyişi

a. Bir afet durumunda Kriz Masasının oluşturulması Eşgüdüm Kurulu ve TTB MK’nin birlikte alacağı karara bağlıdır.

b. TTB MK ve ilgili kollardan, çalışma gruplarından, gerek duyulması halinde Akademinin bünyesinde çalışma yürüten kurumlardan ivedilikle üyeler istenerek Kriz Masası çalışması başlatılır.

c. Kriz Masası, afete özgü durumun gerekliliklerini yerine getirmek için Akademinin seçili kurulları ve sekretaryasıyla birlikte çalışır.

 

SEKRETARYA

Madde 15.

i. Sekretaryanın Belirlenmesi ve Görevleri 

a. Sekretarya, TTB bünyesinde istihdam edilen ve Akademide görevlendirilmiş çalışanlardan oluşur.

b. Akademinin çalışma rutinlerini düzenler, takip eder, bilgilendirme yapar, rapor ve kayıtları tutar, saklar.

c. Sekreterya ilgili komisyonun talebi ve Eşgüdüm Kurulunun onayıyla çalışmalarını sürdürür.

 

Geçici Madde

Akademi, yönergesi kabul edilip TTB MK tarafından karar defterinde karar altına alındıktan sonra çalışmalarına başlar.

İlk Komisyon Üyelerini Belirleme Kurulu, yönergenin kabul edildiği tarihte görevde olan TTB MK’nin çağrısıyla toplanır. Bu toplantı sonrasında oluşturulan komisyonlar, Eşgüdüm Kurulu ve Danışma Kurulu, ilk seçimli genel kurul sonrasında göreve gelecek olan TTB MK’nin çağrısıyla Komisyon Üyelerini Belirleme Kurulunun oluşturulmasına kadar, yönergedeki usul ve esaslara göre çalışmalarını sürdürür.

 

TTB 75. Büyük Kongre Kararı gereğince hazırlanan bu çalışma yönergesi, 22.03.2024 tarihli Merkez Konsey toplantısının 1 numaralı kararıyla kabul edilmiş ve yürürlüğe girmiştir.