Başbakan Erdoğan'ın Duygu Durumundan Endişe Duyuyoruz! / We Are Worried About The Emotional State Of Prime Minister Erdoğan!

Başbakan Erdoğan'ın Gaziantep mitinginde Berkin Elvan'ın ailesini kalabalığa yuhalatması ve Berkin Elvan'la ilgili sarfettiği sözler üzerine Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi 15 Mart 2014 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

15 Mart 2014

Basın Duyurusu

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN DUYGU DURUMUNDAN

ENDİŞE DUYUYORUZ!

“Gezi olaylarını faiz lobisi çıkardı.”

“Dolmabahçe Camii’nde içki içtiler.”

“Benim başörtülü bacılarıma saldırdılar.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Direnişi’nden bu yana kullandığı ayrıştırıcı, ötekileştirici, kutuplaştırıcı dili hekimler olarak kaygıyla izliyoruz.

Dün Gaziantep Mitingi’nde Berkin Elvan’la ilgili söylediklerini dinlediğimizde ise dehşete kapıldık.

Normal/de hiç kimse çocuklarını kaybetmiş iki aileyi karşı karşıya getirmeye çalışmaz.

Normal/de hiç kimse ekmek almaya giderken polis tarafından başından vurulan, 269 gün ölümle pençeleştikten sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki bir çocuğu terörist ilan etmez.

Normal/de hiç kimse oyun çağında öldürülen bir çocuğun mezarına konan oyuncak misketleri “demir bilye” olarak çarpıtmaz.

Normal/de hiç kimse daha iki gün önce evlâdını toprağa vermiş bir anneyi miting meydanında yuhalatmaz.

Bizler hekimiz.

İnsanın bin bir ruh halini, bin bir duygu durumunu biliriz.

Başbakan Erdoğan’ın duygu durumundan endişe duyuyoruz.

Fevkâlâde endişe duyuyoruz.

Kendisi, çevresi, ülkemiz adına endişe duyuyoruz.

Endişemizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ

MERKEZ KONSEYİ

15 March 2014

Press Release

WE ARE WORRIED ABOUT THE EMOTIONAL STATE OF

PRIME MINISTER ERDOĞAN!

“There is the interest lobby behind Gezi Park protests.”

“They had alcohol in Dolmabahçe Mosque.”

“They assaulted my sisters covering their hair.”

As physicians we are following with worry the discriminating, stigmatizing and polarizing discourse adopted by Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan since Gezi Park protests.

We were actually appalled hearing what he said yesterday in Gaziantep about Berkin Elvan.

Normally, no one would try to bring two families both losing their child in confrontation. Normally, no one would declare as “terrorist” a 15 years old child shot by police while out for buying a loaf of bread and lost his life after 269 days of struggle for survival.

Normally, no one would slant playing marbles as if they were cannonballs to fire.

Normally, no one would provoke a rally crowd to protest a mother who lost her child only two days ago.

We are physicians.

We know about to many psychological and emotional states of human beings.

We are worried about the emotional state of Prime Minister Erdoğan.

We are utterly worried.

Indeed worried about himself, his close circles and our country.

And we share our worries with public.

CENTRAL COUNCIL OF

TURKISH MEDICAL ASSOCIATION