Görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Dr. Kamil Furtun son yolculuğuna uğurlandı

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun 29 Mayıs 2015 tarihinde görevli olduğu esnada hastanede uğradığı silahlı bir saldırı sonucu öldürüldü.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, Genel Sekreteri Dr. H. Özden Şener, Merkez Konseyi üyeleri Dr. Hande Arpat, Dr. Hüseyin Demirdizen, Dr. İsmail Bulca ve eski Merkez Konseyi üyesi Dr. Osman Öztürk’ten oluşan Türk Tabipleri Birliği heyeti ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Sekreteri Birsen Seyhan Dr. Kamil Furtun’un cenaze töreninde hazır bulunmak üzere Samsun’a gittiler.

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları hastaneyi ziyarete gelen AKP Samsun Milletvekili Suat Kılıç’ı “Bu dökülen kanda hepinizin payı var!” diyerek protesto ettiler.

Dr. Kamil Furtun’un görevli olduğu hastanede yapılacağı ve saat 10.30’da başlayacağı ilan edilen törenin Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dursun Mehmet Mehel’in müdahalesi ile saat 10.00’da başlatılması ve TTB ve SES heyetinin kürsüde söz almasının engellenmesi üzerine TTB ve SES temsilcileri, hastanede görevli sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınlarının da katılımıyla hastane önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Bu basın açıklamasında söz alan Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Dr. H. Özden Şener, “Kamil Furtun’u kime soruyorsam ‘melek gibi adamdı, adam gibi adamdı, dört dörtlük bir doktordu, çok iyi bir insandı’ deniyor. İçimiz acıyor, öfkemiz büyük. Bizim melek gibi arkadaşımız dün buradaydı, bugün yok. Oysa hala burada bizimle olabilirdi. Bu cinayeti önleyecek hiç bir şey yapmayan sorumlular suçludur” dedi. Ardından söz alan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, “Sağlık Bakanı sağlıkta şiddeti önleyememiştir, başarısız olmuştur. Hemen, şimdi istifa etmelidir" dedi. SES Genel Sekreteri Birsen Seyhan da, “Bu cinayet Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın bir sonucudur” diye konuştu.

Cenaze namazına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun silahlı bir koruma ordusu ile katılması büyük tepki topladı. Meslektaşlarının omuzlarında taşınan Dr. Kamil Furtun, cenaze namazının ardından, Samsun Asri Mezarlığı’na defnedildi.

TTB ve SES öncülüğündeki sağlık çalışanları aynı gün saat 14.30’da Çiftlik Caddesi üzerinde buluşarak cadde boyunca yürüyüşe geçtiler. “Bakan istifa!”, “Sağlıkta şiddet istemiyoruz!”, sloganlarıyla yürüyen sağlık çalışanlarına Samsun halkının ve basının yoğun ilgisi ve desteği oldu. Caddenin sonundaki İl Sağlık Müdürlüğü’nün önünde saygı duruşu yapılmasının ardından yapılan basın açıklamasında sağlıkçılar, “Sadece katilin değin, azmettiricilerin de bulunmasını istiyoruz. Yastayız, isyandayız! 1 Haziran 2015 Pazartesi günü hastanelerimize girmiyoruz!” dediler. Eylem, Müdürlüğün önüne siyah çelenk bırakılması ve yoğun alkışlar ile sonlandı.

Yerel basında yer alan haberler için aşağıdaki linkleri tıklayabilirsiniz...

Fotoğraflar: Mehmet Rebii Özdemir