Ali İsmail Korkmaz anıldı

Gezi Parkı protestoları sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran 2015 Salı günü, Eskişehir’de öldüresiye darp edildiği yerde anıldı. TTB, DİSK, KESK ve TMMOB tarafından Taksim Dayanışması üyelerine ve gazeteci İsmail Saymaz’a Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülü verildi.

Eskişehir'de, 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestolarında polis ve sivil kişilerin saldırısına uğrayıp tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz (19), Yunus Emre Caddesi Sanayi Sokak’ta öldüresiyle darp edildiği yerde anıldı. Hatay'dan gelen baba Şahap Korkmaz ve ağabey Gürkan Korkmaz kalabalıkla birlikte Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafının önüne kırmızı karanfil bıraktı.

Burada yapılan konuşmalarda sadece polis şiddetinden ve biber gazından kaçan Ali İsmail’in canını kurtarmak için sığındığı bir sokakta polis ve esnaf tarafından öldüresiye dövülmesi lanetlendi. Polise ve esnafa “emri ben verdim” diyerek sahip çıkan yöneticiler protesto edildi.

Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülü Taksim Dayanışması ve İsmail Saymaz’a

Anma etkinliğinin ardından, TTB-DİSK-KESK ve TMMOB tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülü Töreni’nin ve panelin gerçekleştirileceği Eskişehir Hasan Polatkan Kültür Merkezi’ne geçildi. Buradaki törene de Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz’ın yanı sıra, TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, Taksim Dayanışması üyeleri Dr. Ali Çerkezoğlu, Mücella Yapıcı ve Beyza Metin ile Eskişehirli yurttaşlar katıldılar.

Ödül töreninin açış konuşmasını Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz yaptı. TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan burada yaptığı konuşmada, Ali İsmail Korkmaz’ın daha yaşanacak bir ülke ve daha güzel bir gelecek umuduyla mücadele eden Türkiye halkı için o gülen yüzüyle bir ışık olduğunu ve ölümsüzleştiğini söyledi. İlhan, Ali İsmail Korkmaz’ın Türkiye tarihinin gördüğü en büyük direniş olan Gezi direnişi için bir sembol ve bir kahraman, Fenerbahçe için bir marş, tüm takımların taraftarları için bir sevgili, katiller ve onları azmettirenler için ise bir kâbus olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülü Taksim Dayanışması üyeleri Dr. Ali Çerkezoğlu, Mücella Yapıcı, Beyza Metin ve gazeteci İsmail Saymaz’a verildi. İsmail Saymaz’a ödülünü TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan verdi.

Törenin ardından gerçekleştirilen panelde konuşmacı olan Dr. Ali Çerkezoğlu, Mücella Yapıcı ve Beyza Metin burada yaptıkları konuşmalarda, Gezi direnişinin öncesini ve sonrasını, Gezi direnişi sırasında yaşanan korkunç polis şiddetini, hayatını kaybeden, ağır yaralanan, gözünü kaybeden yurttaşların durumunu aktardılar. Gazeteci İsmail Saymaz da konuşmasında, Gezi direnişi sırasında medyanın içinde bulunduğu durumu iktidar sahiplerinin yaymaya çalıştığı yalan habere dair örnekler vererek aktardı. Ali İsmail’in darp edilme görüntülerinin silinmesini ve delillerin karartılmaya çalışılmasını hatırlattı. Saymaz, görüntülerin bulunmasıyla katillerin ortaya çıkarılması sürecine ilişkin bilgiler verdi.

Saymaz’ın konuşmasının ardından, halkın haber almak hakkına sahip çıkan gazetecilerin varlığı salon tarafından büyük alkış aldı.