Ülkemizdeki sığınmacılara yönelik olarak, Kayseri'de başlayan, Türkiye’nin çeşitli illerine yayılan ayrımcı ve ırkçı toplu saldırıları kaygıyla izlemekteyiz.

Yaşamı ve yaşatmayı savunan mesleğin öncüleri olarak tüm vatandaşlarımızın ve sığınmacıların insan onuruna yaraşır bir yaşamı sürdürme hakkına sahip olduğunu hatırlatır, sığınmanın bir hak olduğunu belirtmek isteriz. Bu konuda devletin, Türkiye’nin de taraf olduğu uluslararası mevzuatların gereklerini yerine getirmesi, başta yaşam hakkı olmak üzere insan haklarının korunması konusunda müşterek sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra toplumsal hayat içerisinde bir arada yaşayabilmeyi sağlamanın da yöneticilerin görevi olduğunu ve ne yazık ki bugüne kadar bu görevin ciddi şekilde ihmal edildiğini hatırlatmak isteriz.

Kötü yönetimin sebep olduğu aynı sorunlardan zarar gören vatandaşlarımızla sığınmacıları karşı karşıya getirmekten özenle kaçınılmalıdır. Bu konuda kamuoyunu sağduyulu olmaya; farklılıklarımızla, yeni gelenlerle birlikte onurlu ve özgür bir yaşamı savunmak için ses vermeye çağırıyoruz.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi