Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde tam dört yıl önce, 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen, olay sonrası diğer oğlu da tutuklanan Emine Şenyaşar’ın adliye önünde başlattığı Adalet Nöbeti’ni emek ve demokrasi güçleri ziyaret etti. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi Dr. Halis Yerlikaya, Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Bulut Ezer ve Genel Sekreteri Dr. Fırat Ekmen, Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Elif Turan ve oda aktivistleri de ziyarette yer aldı.

Dr. Halis Yerlikaya, Adalet Nöbeti’nde yaptığı konuşmada Şenyaşar ailesinin 463 gündür tüm baskılara, müdahalelere ve zorlu hava koşullarına rağmen sürdürdüğü mücadelenin Türkiye’deki adalet arayışının sembolüne dönüştüğünü söyledi. Yerlikaya, “TTB olarak, demokrasi ve adalet olmadan sağlık olamayacağının bilinciyle, Şenyaşar ailesinin adalet talebini destekliyoruz. Cezasızlık politikasından vazgeçilmeli, failler bir an önce yargı önüne çıkarılmalı ve adalet tesis edilmelidir” diye konuştu.