Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkez ve Ankara Şubesi’nin mevcut ve önceki dönem yöneticilerinin 25 Mayıs 2021 sabahı evlerinden gözaltına alınması üzerine SES Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenlendi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve bağlı sendikaların yöneticileri ile sağlık emek-meslek örgütlerinin, demokratik kitle örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında Türk Tabipleri Birliği (TTB) adına Genel Sekreter Prof. Dr. Vedat Bulut yer aldı.

SES Merkez Yönetim Kurulu adına basın açıklamasını okuyan Eş Genel Başkan Hüsnü Yıldırım, kirli ilişkileri deşifre olan siyasi iktidarın her sıkıştığında yaptığı gibi yine emek ve demokrasi güçlerini hedef aldığını söyledi. 1,5 yıldır gerek toplumun gerekse de sağlık emekçilerinin sağlık hakları için yürütülen mücadelenin öncülerinin hedef alındığını hatırlatan Yıldırım şöyle devam etti: “Hazmedilmeyen tam da bu mücadeledir. Bugüne kadar 417 sağlık emekçisi ve 46 bin 446 yurttaş COVOD-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Ölümleri engellemeyenler, ölümler olmasın diye mücadele edenlere yöneliyor. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz: Sağlık emekçilerinin haklarının savunucusu olmaktan, halkın sağlık hakkı mücadelesinin neferi olmaktan bir adım geri atmayacağız. Baskılarınız, gözaltlarınız, mobbinginiz, şiddetiniz karşısında boyun eğmeyeceğiz.”

TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut da SES yöneticilerinin gözaltına alınmasını şiddetle kınadıklarını söyleyerek söze başladı. COVID-19 pandemisi nedeniyle en az 434 sağlık emekçisinin yaşamını yitirdiğini, 140 bin sağlık emekçisinin enfekte olduğunu, özlük haklarının zedelendiğini hatırlatan Bulut, “Mafyalar arası savaşı gündemden düşürmek için toplum sağlığı için mücadele edenleri, hakikati ifade edenleri gözaltına alıyorlar. Bizle uğraşmayı bıraksınlar, mafyayla uğraşsınlar. Bilsinler ki; biz arkadaşlarımızı teslim etmeyeceğiz. Yanınızdayız, mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Halkların Demokratik Partisi Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, Emek Partisi Ankara İl Başkanı Şükran Doğan, Halkların Demokratik Partisi Ankara İl Eş Başkanı Pakize Sinemillioğlu, Halkların Demokratik Kongresi İl Eş Sözcüsü Emek Başaraner ve Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ayşe Uğurlu da kısa sözler alarak sağlık emekçilerine dönük saldırılara karşı dayanışma ve mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.