Türk Tabipleri Birliği (TTB), hekimlik mesleğine ve halkın sağlık hakkına sahip çıkmak için gerçekleştirdiği eylem ve etkinliklerin ardından 14 Mart Tıp Haftası’na girerken Başka Bir Sağlık Sistemi önerisini düzenlenen basın toplantısı ile açıkladı.

10 Mart 2025 tarihinde İstanbul Tabip Odası’nda yapılan basın toplantısına TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Alpay Azap, II. Başkanı Dr. Pınar Saip, Merkez Konseyi üyesi Dr. Nilüfer Ustael ve İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Küçükosmanoğlu, sağlık sisteminde yaşanan sorunların bir sistem sorunu olduğunu dile getirerek 14 Mart Tıp Haftası’nı dolayısıyla hem halkın yaşadığı sağlıkla ilgili sorunların hem hekimlerin hem de sağlık çalışanlarının sorunlarının nasıl çözüleceği ile değerlendirmelerin paylaşılacağını söyleyerek sözü TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Alpay Azap’a verdi.

Sağlık alanında yakın zamanda basına yansıyan yenidoğan skandalı, stent pazarlığı, gereksiz yoğun bakım yatışları, gereksiz ameliyatların uygulanması gibi haberlerin yıllardır uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programı adı altında uygulanan politikalar nedeniyle sağlık sisteminin sorunlara çözüm olamaz hale geldiğini gösterdiğini söyleyen Azap, Türkiye’deki ortalama hekime başvuru sayısının 11,4 ile Avrupa ortalamasının iki katı olduğunu ve tek başına bu oranın bile sağlıkta bir şeylerin ters gittiğinin göstergesi olduğunu dile getirdi.

Uygulanan sağlık politikalarının bir yanda da hekimler ve sağlık çalışanları için ciddi problemleri getirdiğini söyleyen Azap, şiddet başta olmak üzere, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının güvencesiz ve güvensiz ortamlarda çalışmak zorunda kaldığını ve mesleklerini olması gerektiği gibi yapamadıklarını anlattı.

“Sağlığın piyasa kurallara bırakılmasının böyle sonuçları olacağını TTB yıllardır dile getiriyordu. Artık ‘Başka Bir Sağlık Sistemi’ lazım. İnsanlarımızın daha sağlıklı olduğu, hastalandığında nitelikli sağlık hizmetine kolayca ulaşabildiği, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının güvenceli ve güvenli bir ortamda mesleklerini yapabildikleri bir sağlık sistemine ihtiyaç var” diyen Azap, yenidoğan skandalının ortaya çıkması ile TTB olarak başka bir sağlık sisteminin mümkün olabileceğini topluma anlatmak ve Türkiye’nin ihtiyacı olan hem halkın hem de hekimlerin ve sağlık çalışanlarının mutlu olabileceği bir sağlık sistemi konusunda çalışmaya karar verdiklerini ifade etti.

TTB’nin bu konuda zaten birikiminin olduğunu, yaşanan sorunların nasıl çözülebileceğine dair raporların, kitapların, önerilerin olduğunu söyleyen Azap, 1., 2. ve 3. basamak sağlık hizmetleri nasıl olmalı, işçi sağlığı ve işyeri hekimliği, tıp eğitimi, sağlığın finansmanı nasıl olmalı, özel sağlık hizmeti nasıl verilmeli, acil sağlık hizmetleri nasıl sunulmalı soruları üzerinde çalışan hekimlerin ve farklı mesleklerden akademisyenlerin bir araya geldiği 9 çalışma grubunun oluşturulduğunu ve raporlar hazırladığını aktardı.

Rapora son halinin hekimler, konuyla ilgili uzmanlar, akademisyenler ve bilim insanları ile tartışılarak verileceğini söyleyen Azap, “En geniş kesimlerin görüşlerini alarak Türkiye’nin ihtiyacı olan sağlık sistemi modelini tanımlayabilir ve hayata geçirebiliriz. Çok iyi biliyoruz ki; bu ülkenin olanakları yeterli, bu ülkede bunu yapabilecek donanımda, eğitimde hekimler ve sağlık çalışanları var. Eksik olan tek şey iradedir. Biz TTB olarak bu iradeyi göstereceğiz. Bizim desteğe ihtiyacımız var. Hekimlerden, sağlık çalışanlarından en önemlisi de halkımızdan destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

TTB’nin “Başka Bir Sağlık Sistemi” önerisinin özetini TTB Merkez Konseyi II. Başkanı Dr. Pınar Saip paylaştı. “Başka Bir Sağlık Sistemi’nde amaç ticari olmayacak, merkez insan olacak” diyen Saip, konuyu örgütlenme ve sağlık hizmeti sunum süreçleri, sağlığın finansmanı ve sağlık emek gücü şeklinde üç ana hatta toparladıklarını belirtti.

“TTB olarak herkes için eşit, ulaşılabilir, nitelikli sağlık hizmetlerini bilimsel bilgi temelinde tüm sağlık ekibinin demokratik örgütlenmesine ve mesleki özerkliklerini korumasına dayanan, toplumun katılımını esas alan, anadilde ve kamusal mülkiyet temelinde inşa etmenin mümkün olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri ancak demokratik bir toplumda adil bir şekilde sunulabilir” ifadelerini kullanan Saip, Başka Bir Sağlık Sistemi’ni şu maddelerle özetledi:

  • Sağlık finansmanında içinde hastalardan alınan katkı paylarının yer aldığı prime dayalı bir finansman modeli uygulanmakta. Bizim önerimizde sağlık merkezi bütçeden finansa edilecek. Katkı payları, ilave ücretler, tamamlayıcı sigorta gibi ücretler gerekmeyecek. Sadece kimlik kartı yeterli olacak.
  • Sağlık hizmetini sunan ve finanse eden aynı kurum olacak. Sağlık Bakanlığı ruhsat verdiği ilaçların tamamını ödeme listesine alacak. Kamunun ortak kaynakların demokratik-kamucu perspektif ile yönlendirilerek hizmet alımına ihtiyaç ortadan kaldırılacak. Kamu kaynakları ile özel sağlık kuruluşlarının finansmanına son verilecek.
  • Öncelik, koruyucu sağlık hizmetleri olacak. Toplumsal ihtiyaçlar ve eşitlikçilik ilkesi ile hareket edilecek. Basamaklandırılmış bir sağlık sistemi kurulacak. Bütün çalışma, üretim ve eğitim alanlarını kapsayan entegre bir sistem haline getirilecek. Bölgesel ihtiyaçlara göre merkezi olarak planlanacak ve bilimsel sağlık yönetimi ilkelerine göre yönetilecek. Yerel yönetimler ile devlet arasında uyum sağlanacak. Sağlık hizmetleri toplum ile bütünleşik olacak ve toplumun katılımı da teşvik edilecek.
  • Sağlık politikaları belirlenirken hem uygulama hem denetim süreçlerinde meslek örgütleri, sendikalar ve toplum temsilcilerinin katılımı sağlanacak. Sağlık yönetimi kamunun yönetiminde olacak. Taşeron, hizmet alımı, kamu özel işbirliği gibi uygulamalar olmayacak.
  • Hastane yönetimlerinde, karar süreçlerinde hekimlerin ve sağlık çalışanlarının demokratik katılımı ile mesleki özerkliklerinin yeniden kazanılması sağlanacak.
  • Başka Bir Sağlık Sistemi’nde zamanında ve nitelikli bir hizmet verilecek. Sağlığa erişimin önündeki coğrafi, kültürel, sosyal, organizasyonel, anadil gibi bariyerler kaldırılacak.
  • Hekimleri ve sağlık çalışanlarının hakları korunacak, liyakat ve ekip çalışması esas alınacak. Nitelikli eğitim almış yeterli sayıda hekim, hemşire, ebe, eczacı, teknisyen, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal hizmet uzmanı gibi sağlık emekçilerinin mesleğe yabancılaşmaları engellenecek, güvenli ve güvenceli koşullarda çalışacak.
  • Çalışma ortamlarında iş güvenliği sağlanacak, sözleşmeli çalışma olmayacak. İnsanca yaşayabilecek bir ücret garantisi verilecek.
  • Sağlık ortamları özellikle kadın çalışanların ihtiyaçları gözetilecek şekilde donatılacak; yönetimlerde cinsiyet kotası uygulanacak. Cinsiyetçi dilden arındırılmış, mobbing ve cinsiyetçi şiddetin engellendiği bir sağlık sistemi olacak ve cinsel sağlık, tıbbi kürtaj ve üreme sağlığı hizmetleri ulaşılabilir hale gelecek.
  • Sağlık kurumlarında niteliği ölçen; polikliniklerde hastaya ayrılan süre, hastanede yatış süresi, komplikasyon oranları, iyileşme oranları gibi objektif olarak evrensel ölçekler ve kriterler kullanılacak.
  • İş barışının sağlanması için sağlık çalışanları arasındaki kadro farklılıkları kaldırılacak.
  • İşyeri hekimlerinin işverenlerden maddi olarak bağımsızlaştırılacak ve inisiyatif alabilecekleri yetkileri olan bir sistem kurulacak.
  • Askeri ve çatışma tecrübesi olmayan sivil sağlık çalışanlarının askeri sağlık personeli olarak görevlendirilmesine son verilecek.
  • Sağlık personeli atamalarında güvenlik soruşturmaları, çalışırken hukuksuz açığa almalar kaldırılacak.
  • Gerekli sağlık emek gücü planlaması objektif verilere dayanarak, bilimsel yöntemle belirlenecek, nitelikli eğitim sağlayamayan eğitim kurumları kapatılacak.

Merkez Konseyi üyesi Dr. Nilüfer Ustael ise, Türkiye’nin 1980’lerden beri Sağlıkta Dönüşüm Programı ile kurgulanmış bir sağlık sisteminin içinde olunduğunu vurguladı. Sağlığın hak olduğundan vazgeçip sağlığın rant olarak ele alındığı bir sisteme geldik ve bu sistem artık çöktü. Bizim ‘Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün’ talebimizin altında sağlığın hak olduğu, sağlık çalışanlarının haklarının da korunduğu bir sistem hayal ediyoruz ve bu sistemi kurmak üzere yola çıkıyoruz. Bu güç TTB’de de var, kamu kaynaklarında da var” ifadelerini kullandı.

TTB’nin Türkiye’ye Özgü Sağlık Sistemi Önerisi’nin özeti için tıklayın.



İlgili İçerikler

“Sağlığın Belirleyicisi Olarak Barış” Paneli ile Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü Töreni Diyarbakır’da Düzenlendi

“Sağlığın Belirleyicisi Olarak Barış” Paneli ile Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü Töreni Diyarbakır’da Düzenlendi

TTB ve Sağlık Emek-Meslek Örgütlerinin Çağrısıyla Hekimler ve Sağlık Emekçileri G(ö)REV’deydi: Başka Bir Sağlık Sistemi ve Hekimlik Ortamı Mümkün!

TTB ve Sağlık Emek-Meslek Örgütlerinin Çağrısıyla Hekimler ve Sağlık Emekçileri G(ö)REV’deydi: Başka Bir Sağlık Sistemi ve Hekimlik Ortamı Mümkün!

TTB 14 Mart Tıp Bayramı’nda Anıtkabir’i Ziyaret Etti

TTB 14 Mart Tıp Bayramı’nda Anıtkabir’i Ziyaret Etti

TTB AHEK ve SES’in Çarşamba Eylemleri 51. Haftasında: Sağlık Çalışanlarına Şiddet Sona Ersin!

TTB AHEK ve SES’in Çarşamba Eylemleri 51. Haftasında: Sağlık Çalışanlarına Şiddet Sona Ersin!

“Halkların Sağlığı İçin Barış” Paneli Van’da Yapıldı

“Halkların Sağlığı İçin Barış” Paneli Van’da Yapıldı

COVID-19 Pandemisinin 5. Yılında Çıkarılması Gereken Dersler Düzenlenen Panel ile Ele Alındı

COVID-19 Pandemisinin 5. Yılında Çıkarılması Gereken Dersler Düzenlenen Panel ile Ele Alındı

“Biyopolitikanın Dünü ve Bugünü: Aile Merkezli Uygulamalar ve Kadın Sağlığı” Paneli Yapıldı

“Biyopolitikanın Dünü ve Bugünü: Aile Merkezli Uygulamalar ve Kadın Sağlığı” Paneli Yapıldı

TTB, Pandeminin 5. Yılında Olası Salgınlara Karşı Hazırlıklı Olmak için Uyarılarda Bulundu

TTB, Pandeminin 5. Yılında Olası Salgınlara Karşı Hazırlıklı Olmak için Uyarılarda Bulundu

14 Mart 2025’te Tüm Sağlık Kurumlarında Yapılacak İş Bırakma Eylemi Hakkında Hukuki Bilgi Notu

14 Mart 2025’te Tüm Sağlık Kurumlarında Yapılacak İş Bırakma Eylemi Hakkında Hukuki Bilgi Notu

TTB ve İstanbul Tabip Odası’nın Çağrısıyla Büyük Hekim Yürüyüşü Yapıldı: Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün!

TTB ve İstanbul Tabip Odası’nın Çağrısıyla Büyük Hekim Yürüyüşü Yapıldı: Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün!

TTB AHEK ve SES’in Çarşamba Eylemleri 50. Haftasında: Fitoterapi Merkezleri Değil, Koruyucu Sağlık Merkezleri; GETAT Değil, Bilime Dayalı Sağlık Hizmeti Vermek İstiyoruz!

TTB AHEK ve SES’in Çarşamba Eylemleri 50. Haftasında: Fitoterapi Merkezleri Değil, Koruyucu Sağlık Merkezleri; GETAT Değil, Bilime Dayalı Sağlık Hizmeti Vermek İstiyoruz!

Beyaz Yürüyüş ve Büyük Hekim Buluşması’ndan Aldığımız Güçle, ”Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün” Demek İçin 14 Mart’ta G(ö)REV’deyiz

Beyaz Yürüyüş ve Büyük Hekim Buluşması’ndan Aldığımız Güçle, ”Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün” Demek İçin 14 Mart’ta G(ö)REV’deyiz

Beyaz Yürüyüş’ün Coşkusu Büyük Hekim Buluşması’na Taşındı: “Başka Bir Hekimlik Ortamı, Başka Bir Sağlık Sistemi, Başka Bir Türkiye Mümkün!”

Beyaz Yürüyüş’ün Coşkusu Büyük Hekim Buluşması’na Taşındı: “Başka Bir Hekimlik Ortamı, Başka Bir Sağlık Sistemi, Başka Bir Türkiye Mümkün!”

Beyaz Yürüyüş Dördüncü Gününde Bursa ve Eskişehir’deydi: “Meslektaşlarımız, Sağlık Emekçileri ve Halkımız ile Birlikteyiz; Başka Bir Sağlık Sistemini Kuracağız!”

Beyaz Yürüyüş Dördüncü Gününde Bursa ve Eskişehir’deydi: “Meslektaşlarımız, Sağlık Emekçileri ve Halkımız ile Birlikteyiz; Başka Bir Sağlık Sistemini Kuracağız!”

Beyaz Yürüyüş Üçüncü Gününde Balıkesir, Bandırma ve Bursa’daydı: “Hastalığı Değil Sağlığı Esas Alan ve Kamu Tarafından Finanse Edilen Bir Sistem İçin Yürüyoruz”

Beyaz Yürüyüş Üçüncü Gününde Balıkesir, Bandırma ve Bursa’daydı: “Hastalığı Değil Sağlığı Esas Alan ve Kamu Tarafından Finanse Edilen Bir Sistem İçin Yürüyoruz”

Beyaz Yürüyüş İkinci Gününde Gebze ve İzmit’teydi: “Eşit, Parasız, Nitelikli, Ulaşılabilir, Koruyucu Hekimliğin Güçlendirildiği Bir Sağlık Sistemi Şart!”

Beyaz Yürüyüş İkinci Gününde Gebze ve İzmit’teydi: “Eşit, Parasız, Nitelikli, Ulaşılabilir, Koruyucu Hekimliğin Güçlendirildiği Bir Sağlık Sistemi Şart!”

Beyaz Yürüyüş İstanbul’dan Başladı: “Sağlık Sistemi Çöktü! Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün!”

Beyaz Yürüyüş İstanbul’dan Başladı: “Sağlık Sistemi Çöktü! Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün!”

“Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Çalıştayı” Bursa’da Yapıldı

“Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Çalıştayı” Bursa’da Yapıldı

“İkinci Basamak Sağlık Hizmetleri Çalıştayı” Şanlıurfa’da Yapıldı

“İkinci Basamak Sağlık Hizmetleri Çalıştayı” Şanlıurfa’da Yapıldı

VIII. Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kongresi Kitabı Yayımlandı

VIII. Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kongresi Kitabı Yayımlandı

TTB ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri 14 Mart’ta ASM’lerde İş Bırakıyor: Eziyete Dönüşen Aile Hekimliği Performans ve Ödeme Yönetmeliği Derhal Geri Çekilmelidir!

TTB ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri 14 Mart’ta ASM’lerde İş Bırakıyor: Eziyete Dönüşen Aile Hekimliği Performans ve Ödeme Yönetmeliği Derhal Geri Çekilmelidir!

“Sağlık Sisteminde Çöküş/Kamucu-Toplumcu Çıkış” Sempozyumu Sonuç Bildirgesi Yayımlandı

“Sağlık Sisteminde Çöküş/Kamucu-Toplumcu Çıkış” Sempozyumu Sonuç Bildirgesi Yayımlandı

“Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün! Mü?” Başlıklı Serbest Kürsü Etkinliği Trabzon’da Yapıldı

“Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün! Mü?” Başlıklı Serbest Kürsü Etkinliği Trabzon’da Yapıldı

“Sağlık Sisteminde Çöküş, Kamucu-Toplumcu Çıkış Sempozyumu” Yapıldı

“Sağlık Sisteminde Çöküş, Kamucu-Toplumcu Çıkış Sempozyumu” Yapıldı

“Sağlık Emek Gücü Çalıştayı” Mersin’de Yapıldı

“Sağlık Emek Gücü Çalıştayı” Mersin’de Yapıldı

“Özel Hastanede Hekim Olmak: İşçi mi? Patron mu?” Sempozyumu Yapıldı

“Özel Hastanede Hekim Olmak: İşçi mi? Patron mu?” Sempozyumu Yapıldı

TTB-SES Şubat 2023 Depremleri 2. Yıl Raporu Yönetici Özeti, Adıyaman’da Paylaşıldı: “Kent Hakkı Mücadelesi, Toplumsal Sağlık Mücadelesidir”

TTB-SES Şubat 2023 Depremleri 2. Yıl Raporu Yönetici Özeti, Adıyaman’da Paylaşıldı: “Kent Hakkı Mücadelesi, Toplumsal Sağlık Mücadelesidir”

TTB-SES Şubat 2023 Depremleri 2. Yıl Raporu Yönetici Özeti, Hatay’da Paylaşıldı: “Başka Bir Sağlık Sistemi, Başka Bir Yeniden İnşa Süreci Mümkün!”

TTB-SES Şubat 2023 Depremleri 2. Yıl Raporu Yönetici Özeti, Hatay’da Paylaşıldı: “Başka Bir Sağlık Sistemi, Başka Bir Yeniden İnşa Süreci Mümkün!”

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Alpay Azap, Halk TV’de Konuştu: “Sağlık Sistemindeki Çöküş Kaderimiz Değil, Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün!”

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Alpay Azap, Halk TV’de Konuştu: “Sağlık Sistemindeki Çöküş Kaderimiz Değil, Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün!”

“Etikle Hukuk Çatışınca” Paneli Yapıldı

“Etikle Hukuk Çatışınca” Paneli Yapıldı

“Başka Bir Sağlık Sistemi İçin Başka Bir Finansman Modeli Mümkün mü?” Paneli Yapıldı

“Başka Bir Sağlık Sistemi İçin Başka Bir Finansman Modeli Mümkün mü?” Paneli Yapıldı

“Barınma ve Sağlık” Atölyesi Çalışmasının İkincisi Hatay’da Yapıldı

“Barınma ve Sağlık” Atölyesi Çalışmasının İkincisi Hatay’da Yapıldı

“Barınma ve Sağlık” Atölye Çalışması Adıyaman’da Yapıldı

“Barınma ve Sağlık” Atölye Çalışması Adıyaman’da Yapıldı

Dr. Metehan Akbulut Anısına “Kamusal İşçi Sağlığı Hizmet Modelini Konuşuyoruz” Paneli Düzenlendi

Dr. Metehan Akbulut Anısına “Kamusal İşçi Sağlığı Hizmet Modelini Konuşuyoruz” Paneli Düzenlendi

“Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Yapılan Değişikliklerin Kronolojisi: Yıllara Yayılmış Bir Cinayetin Anatomisi” Raporu Yayımlandı

“Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Yapılan Değişikliklerin Kronolojisi: Yıllara Yayılmış Bir Cinayetin Anatomisi” Raporu Yayımlandı

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Alpay Azap TBMM’de Konuştu: Yenidoğan Ölümleri Yıllara Yayılan Yanlış Politikaların Sonucudur, Sağlıkta Dönüşüm’de Israr Edilirse Yenilerinin Yaşanması Kaçınılmazdır

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Alpay Azap TBMM’de Konuştu: Yenidoğan Ölümleri Yıllara Yayılan Yanlış Politikaların Sonucudur, Sağlıkta Dönüşüm’de Israr Edilirse Yenilerinin Yaşanması Kaçınılmazdır

“Sağlıkta Ticari Çeteleşme Bebek Ölümleri Ön Raporu” Yayımlandı

“Sağlıkta Ticari Çeteleşme Bebek Ölümleri Ön Raporu” Yayımlandı

TTB ve İTO’dan Yenidoğanları Öldüren Çetenin Yargılandığı Dava Öncesi Açıklama: Anlatılan “Sağlıkta Dönüşüm”ün Hikâyesidir! Oysa “Başka Bir Sağlık Sistemi, Başka Bir Hekimlik Ortamı” Mümkün!

TTB ve İTO’dan Yenidoğanları Öldüren Çetenin Yargılandığı Dava Öncesi Açıklama: Anlatılan “Sağlıkta Dönüşüm”ün Hikâyesidir! Oysa “Başka Bir Sağlık Sistemi, Başka Bir Hekimlik Ortamı” Mümkün!

TTB Genel Yönetim Kurulu Sonuç Bildirgesi: Bebeklerin Ölmediği Bir Sağlık Sistemi İçin Mücadeleye!

TTB Genel Yönetim Kurulu Sonuç Bildirgesi: Bebeklerin Ölmediği Bir Sağlık Sistemi İçin Mücadeleye!

“Özel Hastanede Hekim Olmak: İşçi mi? Patron mu?” Paneli İstanbul Tabip Odası’nda Yapıldı

“Özel Hastanede Hekim Olmak: İşçi mi? Patron mu?” Paneli İstanbul Tabip Odası’nda Yapıldı

TTB ve Tabip Odaları: Sağlıkta Çetelerin Olmadığı; Halkımız, Hekimler ve Sağlık Çalışanları İçin Daha İyi, Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün!

TTB ve Tabip Odaları: Sağlıkta Çetelerin Olmadığı; Halkımız, Hekimler ve Sağlık Çalışanları İçin Daha İyi, Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün!