Gerici katil sürüsünün, devletin kolluk kuvvetlerinin gözü önünde, saatler süren ablukadan sonra, aralarında semah gösterisi için şehre gelen çocukların, gençlerin olduğu 33 canı yakarak aramızdan aldığı Sivas Katliamı'nın üzerinden tam 31 yıl geçti ama unutmadık, aklımızda. Sadece katilleri değil katliam ortamını yaratanları, buna göz yumanları, katilleri affedenleri unutmadık, aklımızda.

Sivas Katliamı'nın, ülkenin vicdanlı insanlarının ruhunda açtığı yaralar da hâlâ ilk günkü kadar tazedir. Yaraların iyileşmesi, bu korkunç travmanın izlerinin toplumdan silinebilmesi için katliamda sorumluluğu olan herkesin bir gün, adil bir yargılama ile hak ettikleri cezaları alması, bundan sonra böylesi katliamlara seyirci kalınmayacağının gösterilmesi en büyük dileğimizdir. Bunun takipçisi olacağız.

Katliamla aramızdan alınan gençlerimiz, aydınlarımız, şairlerimiz ise ölmediler, ölmeyecekler. Yazdıkları, ürettikleri ile aramızda yaşamaya, insanlığa ışık olmaya devam ediyorlar. Anıları önünde saygıyla eğilirken İstanbul Tabip Odası'ndan arkadaşlarımızın hazırladığı video ile "Biz hekimler için yaşamak, yaşatmak görevdir yangın yerinde" diyoruz. Görevimizin başındayız.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi