Ata Soyer 26. Halk Sağlığı Güz Okulu, “Toplumsal Sağlık Hareketleri” ana temasıyla 16-17-18 Aralık 2022 tarihlerinde İzmir Tabip Odası Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri Dr. Adalet Çıbık ve Dr. Onur Naci Karahancı’nın da katıldığı etkinlerde, sağlık alanına bütüncül yaklaşımlar öne çıkarken tıbbi etik ve halk sağlığı, sağlığın siyasal iktisadı, sağlıkta ayrımcılık ve ötekileştirme, küresel gıda krizi ve sağlık, salgınlarla mücadelede birinci basamağın önemi, olağanüstü durumlarda sağlık yönetimi konuları işlendi.

Etkinlik sonunda TTB Merkez Konseyi adına katılımcılara plaketlerini Çıbık ve Karahancı sundu. Plaketlerin haksız-hukuksuz bir şekilde tutuklanan TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı adına verildiğini belirten Çıbık, plaket sunumunda kısa bir konuşma yaparak “Son dönemde başkanımız üzerinden ülkemizdeki emek-meslek örgütleri baskı altında, ancak birliğimiz tarihsel birikimiyle bu baskılara göğüs gerecek, halk sağlığını savunmaya devam edecektir. Sizleri 23 Aralık 2022’de Çağlayan’a hem Korur Fincacı’yı hem de halk sağlığını desteklemeye davet ediyorum” dedi.