“Emek Bizimse Söz de Bizim!” Hep Birlikte Mücadele Ederek Kazanacağız...

Sağlık alanında uzun yıllardır sürdürülen politikaların olumsuz sonuçları, pandeminin yönetilmemesi ile derinleşmiş ve bu politikalardan hem bizler hem de toplum fazlasıyla zarar görmüştür. 11 Ekim 2021’de başlattığımız eylem süreci, düzenlediğimiz Beyaz Yürüyüş ve Beyaz Forum, uygulanan sağlık politikalarına karşı özlük haklarımız ve toplumun sağlığı üzerinden yürüttüğümüz mücadelenin parçasıydı. Bu mücadelenin bir sonucu olarak; hekim ve diş hekimlerinin gelirleri ve özlük haklarında yapılacağı öngörülen düzenleme gündeme geldi. Sonrasında ise düzenleme; meslek onurumuz ve Meclis içtüzüğü hiçe sayılarak, tüm uyarılarımıza rağmen geri çekildi.  Bunun üzerine Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık-emek meslek örgütleri olarak “Oyalama Değil, Hakkımızı İstiyoruz” diyerek, 15 Aralık 2021 günü için G(ö)REV kararı aldık.

Bugün 15 Aralık 2021; birçok ilin en büyük hastanelerinde, aile sağlığı, ilçe sağlığı merkezlerinde meslektaşlarımızın neredeyse tamamı G(ö)REV’deydi. Yoğun katılım ile gerçekleşen eylemimiz; gelecek için bizlere umut verirken, ülkenin her yanını sarmış karanlığa karşı da bir ışık oldu. “Bugün ayağa kalkmanın, bugün birbirimize güvenmenin, mesleğimizin taşıdığı gücü kullanmanın günüdür” çağrımıza yanıt vererek G(ö)REV eylemimize katılan başta genç hekimler olmak üzere tüm meslektaşlarımıza, tüm sağlık emekçilerine, sağlık emek-meslek örgütlerine, destek olan yurttaşlara teşekkür ediyoruz.

Mücadelemiz, örgütlülüğümüzden aldığımız güç ile haklarımızı alana kadar sürecektir.

Hep birlikte mücadele ederek kazanacağız, çünkü “Emek Bizim Söz Bizim!”

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi

Haklarımız İçin 26 Ocak-4 Şubat Arasında Nöbette, 8 Şubat’ta G(ö)REV’deyiz!

TTB Merkez Konseyi, UDEK ve Uzmanlık Derneklerinden TBMM’ye Çağrı: Hekimlerin Çalışma Ortamı ve Özlük Haklarında İyileştirme Yapılmalıdır

TTB ve Milletvekilleri TBMM’den Seslendi: İktidar Hekimlere ve Topluma Olan Sorumluluğunu Yerine Getirmeli, Gündem Değiştirmemelidir

TTB ve Tabip Odalarından Alkışlı Protesto: Vazgeçmiyoruz! Oyalama Değil, Hakkımızı İstiyoruz!

Hekimler Bordrolarını Faks Çekti: Çalışma Şartlarını İyileştirecek Bir Düzenleme Derhal Meclis Gündemine Alınmalı!

İdare Mahkemesi 5 Dakikada 1 Randevu Uygulamasının Yürütmesini Durdurdu: Sağlık 5 Dakikaya Sığmaz!

TTB ve Tabip Odaları: Oyalama Değil, Hakkımız Olanı İstiyoruz! Sonuç Alıncaya Kadar Mücadeleye Devam!

G(ö)REV Eylemimiz Sona Erdi, Hakkımızı Alana Kadar Mücadelemiz Sürecek!

Sağlık Emekçilerinin G(ö)REV Eylemi Dört Bir Yanda Devam Ediyor

G(ö)REV Eylemi İçin İletişim Numaraları

15 Aralık G(ö)rev Eylemine Dair Bilgilendirme Notu-2

Sağlık Emek-Meslek Örgütleri’nden İktidarın TBMM’deki Oyalama ve Algı Yönetimine Tepki

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’dan Hekimlere 15 Aralık G(ö)REV Mektubu

Topluma Çağrımızdır

15 Aralık G(ö)rev Eylemine Dair Bilgilendirme Notu

Şimdi G(ö)REV Zamanı! 15 Aralık Çarşamba Günü G(ö)REV’deyiz!

Beyaz Forum Sonuç Raporu Yayımlandı: Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam!

Beyaz Yürüyüş’ün Coşkusu ve Kararlılığı Beyaz Forum’a Taşındı: “Artık Talep Eden Değil, İnşa Eden Olacağız; Toplumsal Sağlık Mücadelemizi Yükselteceğiz!”

“Beyaz Yürüyüş” Dördüncü Gününde Eskişehir’deydi: “Bu Sağlık Sistemini Tarihin Çöplüğüne Atma Sözü Veriyoruz!”

“Beyaz Yürüyüş” Üçüncü Gününde Bursa’daydı: “Yaşamak Yaşatmak İstiyoruz!”

“Beyaz Yürüyüş” İkinci Gününde Kocaeli’deydi: Haklarımızı Alana, Sağlıklı Bir Türkiye Yaratana Kadar Mücadele Edeceğiz!

TTB ve Tabip Odalarının Eylemlerinde Altıncı Hafta: Haklarımızda ve Sağlık Mücadelesinde Yan Yana Omuz Omuzayız!

TTB, Beyaz Yürüyüş’ünü Başlattı: “Biz Birlikteysek Umut Var!”

TTB ve Tabip Odalarının Eylemlerinde Beşinci Hafta: Dr. Aynur Dağdemir’i Anıyoruz, Sağlıkta Şiddete Karşı Etkin Yasa ve Güvenli İşyerleri İstiyoruz!

TTB Hekim Buluşmaları Aydın ve Ordu’da Devam Etti

TTB Hekim Buluşmaları İzmir ve Samsun’da Devam Etti

TTB ve Tabip Odalarının Eylemlerinde Dördüncü Hafta: Çalışma Koşullarımızda İyileştirme ve Güvenli, Sağlıklı Çalışma Alanları İstiyoruz!

TTB Hekim Buluşmaları Manisa ve Giresun’da Devam Etti

TTB ”Emek Bizim Söz Bizim” Eylem Süreci Kapsamında Siyasi Parti Ziyaretlerine Devam Etti

TTB ”Emek Bizim Söz Bizim” Eylem Süreci Kapsamında Siyasi Parti Ziyaretlerine Başladı

TTB Hekim Buluşmaları Isparta ve Burdur’da Devam Etti

TTB Hekim Buluşmaları Antalya’da Devam Etti

TTB ve Tabip Odalarının Eylemlerinde Üçüncü Hafta: Hekim Maaşlarında 7200 Ek Gösterge ve Yükseltilmiş Özel Hizmet Tazminatı Oranı İstiyoruz!

TTB Hekim Buluşmaları Adıyaman, Osmaniye ve Batman’da Devam Etti

TTB ve Tabip Odalarının Eylemleri Sürüyor: Her Yıla 120 Gün Yıpranma Payı ve COVID-19 Meslek Hastalığı Yasası İstiyoruz!

TTB Tarafından Siyasi Partilere İletilen Sağlık Çalışanlarının Sorunları ve Talepleri, HDP Tarafından Soru Önergesi Olarak Sundu

TTB Hekim Buluşmaları Bolu ve Ankara’da Devam Etti

Sağlık Çalışanlarının Fiili Hizmet Zammının Artırılması İçin TTB’nin Hazırladığı Kanun Teklifi, CHP Tarafından TBMM Başkanlığına Sunuldu

Bölge Tabip Odaları Toplantıları Marmara’da Devam Etti

TTB Hekim Buluşmaları Çanakkale ve Bursa’da Devam Etti

TTB Hekim Buluşmaları Tekirdağ ve Bursa’da Devam Etti

TTB Hekim Buluşmaları Edirne ve Balıkesir’de Devam Etti

TTB ve Tabip Odaları İşyerlerinden Seslendi: 5 Dakikada Hekimlik Yapılmaz, Sağlık 5 Dakikaya Sığmaz!

TTB Hekim Buluşmaları Kırklareli, Ankara ve Kocaeli’de Devam Etti

Bölge Tabip Odaları Toplantıları Karadeniz’de Devam Etti

TTB Eylem Takvimini Açıkladı: Bu Sağlık Sistemi İflas Etmiştir, Artık Söz Bizdedir!

Bölge Tabip Odaları Toplantıları Başladı

TTB ve Tabip Odaları Yeni Bir Mücadele Süreci Başlattı: Karanlığa Karşı; Önlüğümüzün Beyazına, Özlük Haklarımıza, Halkın Sağlık Hakkına Sahip Çıkıyoruz - Emek Bizim Söz Bizim!