Artvin Devlet Hastanesi’nde görev yapan önceki dönem Rize-Artvin Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Uğur Çıkrıkçılı, 2 Şubat 2022 günü muayene odasına zorla girmeye çalışan bir hasta tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştı.

Saldırı ile ilgili olarak Artvin Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya 13 Eylül 2022 günü devam edildi. Davanın ilk aşamasına katılım sağlayan Artvin İl Sağlık Müdürlüğü, hem sağlık hizmetinin kamusal niteliğini hem de olay tarihini göz ardı ederek, Dr. Uğur Çıkrıkçılı’nın kamu görevinin sona ermesi gerekçesiyle hukuki yardımı sonlandırdığını ve dosyadan çekildiğini beyan etti.

Mahkemeye görev değişikliği ile yeni atanan heyet ise bir önceki duruşmada alınmış olan Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye Psikiyatri Derneği’nin katılma taleplerinin kabulü kararını kaldırdı. Heyet tarafından ayrıca sanık hakkındaki adli kontrol kararı da kaldırıldı.

Dava, karar duruşması için 4 Ekim 2022’ye ertelendi.