Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş TTB'yi ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cumhurbaşkanı adayı ve Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin görüş alış verişi yapmak üzere Türk Tabipleri Birliği’ni ziyaret etti. Demirtaş ve heyetinin TTB Merkez Konseyi ile toplantısının ardından, bir basın toplantısı düzenlendi.

HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş sözlerine geçtiğimiz günlerde yitirdiğimiz Dr. İlhan Diken’i ve onun sağlık ve insan hakları alanlarındaki mücadelelerinin değerini anarak başladı. Demirtaş, ülkenin geleceğine ilişkin genel beklentinin daha fazla demokrasi, barış, emek yanlılığı, laiklik, eşitlik olduğunu belirtirken, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyalarının bir eşitlik zemininde, adil bir biçimde yürütülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Selahattin Demirtaş’ın ardından söz alan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, Reyhanlı, Soma, Gezi, Roboski katliamlarından örnek vererek bir katliamlar coğrafyası haline gelen ülkemizin ve yaşadığımız bölgenin acil ihtiyacının herkesin sağlık içinde yaşayacağı bir ülke, barış, laiklik ve eşitlik olduğunu belirtirken, savaş ekonomisi için harcanan bütçenin eğitim ve sağlık için harcanması gerektiğini ifade etti.

Türk Tabipleri Birliği

Merkez Konseyi