ATO'dan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'e Verilen İşgöremezlik Raporu İle İlgili Açıklama

Soma’da bir vatandaşa attığı tekme ile gündeme gelen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’e hastaneden verilen işgöremezlik raporuna ilişkin sorulara cevaben Ankara Tabip Odası tarafından basın ve kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir açıklama yapıldı.

Yapılan yazılı basın açıklaması şöyledir:

ANKARA TABİP ODASI

BASIN AÇIKLAMASI

20 Mayıs 2014

Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’e Verilen İşgöremezlik Raporu

Basına ve Kamuoyuna

13 Mayıs 2014 günü Soma’da yaşanan ve “kader değil katliam, kaza değil iş cinayeti” olarak değerlendirdiğimiz faciada, resmi açıklamalara göre 301 maden işçisi kardeşimizi yitirmiş bulunuyoruz.

Faciadan bir gün sonra 14 Mayıs 2014’te, acı henüz çok taze iken, hükümetin yetkililerinden biri olan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in Somalı bir yurttaşımızı darp ettiği görüntüler basına yansımıştır. Yusuf Yerkel’e aynı gün Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 7 gün iş göremezlik raporu verildiği bilgisi de basında yer almıştır.

Sağlık hizmeti almak elbette her yurttaşın Anayasal hakkıdır. Ancak anılan kişinin darp olayından saatler sonra, üstelik bir başka ildeki bir hastaneden iş göremezlik raporu almış olması kamuoyunda kuşkuyla karşılanmıştır. Raporun basına yansıyan içeriğinden, kişinin yürüme güçlüğü çektiği ve diz ekleminin travmatize olduğu anlaşılıyor. Hal böyle iken, Yusuf Yerkel’in Sayın Başbakan’ın maiyetinde gezilere katılabilmiş olması, diz eklemindeki travmaya rağmen Cuma namazında kendisine eşlik edebilmesi kuşkuları daha da arttırmaktadır.

Ankara Tabip Odası, söz konusu raporun niteliğinin soruşturulması için gerekli girişimleri başlatmıştır. Sürece ilişkin gelişmeler basınla ve kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Saygılarımızla

Ankara Tabip Odası