Olağan toplantısını gerçekleştirmek üzere 27-28 Eylül 2019 tarihinde Diyarbakır’da bulunan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, kentte bir dizi temas ve etkinlik gerçekleştirdi.

İlk olarak 27 Eylül 2019 tarihinde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahfer Güloğlu bir görüşme gerçekleştiren TTB Heyeti, ardından Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ile biraraya geldi. TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Merkez Konseyi üyesi Dr. Halis Yerlikaya ile Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Şerif Demir’in katıldığı görüşmelerde, tıp fakültesinin kadro, eğitim gibi sorunları ele alındı.

TTB Genel Sekreteri Dr. Bülent Nazım Yılmaz, Merkez Konseyi üyesi Dr. Halis Yerlikaya ve Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Şerif Demir’den oluşan heyet de daha sonra Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar ile bir görüşme gerçekleştirdi.

TTB Merkez Konseyi, aynı gün öğleden sonra 2008-2010 dönemi Diyarbakır Tabip Odası Başkanı ve Diyarbakır’ın seçilmiş Belediye Eşbaşkanı Dr. Adnan Selçuk Mızraklı ile Diyarbakır Tabip Odası’nda biraraya geldi. Heyet daha sonra Mızraklı ve Demir’in de katılımıyla Diyarbakır Tabip Odası’nda bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında, milyonlarca insanın oyunu, kararını yok sayan kayyum atamasının demokrasiyi öldüreceğine dikkat çekilerek, “Demokrasi ve seçilmişlere saygı, ülkede ‘sağlık’ göstergesidir” denildi.

Açıklamayı okuyan Adıyaman, “Demokrasiye saygı göstermenin kriteri, hangi şehre ve hangi şehrin yurttaşlarının seçim iradesine karşı yapıldığına göre değişim gösteremez. Türk Tabipleri Birliği,  ülkemizin her döneminde, kime karşı yapıldığından, kimin çıkarına ya da zararına  olduğundan bağımsız olarak demokrasi dışı uygulamalara karşı durmuş bir örgüttür. Seçime saygı yoksa demokrasi de yok demektir. Ülkeyi yönetenleri demokratik olmayan  bu uygulamadan vazgeçmeye ve halk iradesine saygı göstermeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Basın toplantısının ardından TTB Merkez Konseyi, olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Basın açıklaması için tıklayınız.

Dr. İlhan Diken’e saygı

TTB Merkez Konseyi 28 Eylül 2019 Pazar günü de, 2014 yılında aramızdan ayrılan, 2008-2010 dönemi TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. İlhan Diken’in Yeniköy Mezarlığı’ndaki mezarını ziyaret etti. Ziyarete, TTB ve Diyarbakır Tabip Odası Heyetinin yanı sıra Diken’in ailesinden temsilciler de katıldı. TTB Merkez Konseyi Başkanı Adıyaman, burada yaptığı konuşmada, Dr. İlhan Diken’in adının Diyarbakır’da bir caddeye verilmesinin Valilik tarafından yasaklanmasına tepki gösterdi. TTB Merkez Konseyi üyeliği ve Diyarbakır Tabip Odası Başkanlığı yapmış Dr. İlhan Diken’in mücadelesinin, değerlerinin hiçleştirilmesini ve kriminalize edilmesini kabul etmediklerini belirten Adıyaman, “İlhan Diken Diyarbakır Tabip Odası’dır, Diyarbakır’dır, TTB’dir. Her zaman sevgiyle anacağız” diye konuştu.

TTB Merkez Konseyi üyeleri, aynı gün Diyarbakır’ın seçilmiş Belediye Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı ile dayanışmak ve destek vermek amacıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne gitti.