Dünya Tabipler Birliği (WMA) ve Avrupa Hekimler Daimi Komitesi (CPME), 2016-2018 Donemi TTB Merkez Konseyi üyelerine "Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur" açıklaması dolayısıyla hapis cezası verilmesini kınadı.

WMA ve CPME'nin ortak açıklamasında şöyle denildi:

3 Mayıs 2019

Türk Tabipleri Birliği Yöneticilerinin Yargılandığı Davanın Sonucuna Dair Açıklama

Avrupalı Doktorlar Daimi Komitesi (CPME) Dünya Tabipler Birliği (WMA) ile birlikte Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2016-2018 dönemi Konsey üyeleri hakkında açılan ceza davasının sonucunu kınamaktadır.

CPME Başkanı Prof. Dr. Frank Ulrich Montgomery konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yapmıştır: “Şiddeti kınamak, insan haklarını ve barışı savunmak suç değildir. Mahkeme sonucunu büyük bir üzüntüyle karşılıyoruz ve tıp mesleği etiğine saygı çabalarında Türk Tabipleri Birliği yöneticilerinin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.”

Açıklamanın orijinali için bağlantılar aşağıdadır:

WMA

CPME