Bu yıl 29.’su düzenlenen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Halk Sağlığı Kolu (HSK) Gezici Eğitim Semineri (GES), 26 Kasım 2017 günü Samsun Tabip Odası’nda düzenlenen toplantı ile başladı. Samsun ve Sinop illerini kapsayacak olan GES, 1 Aralık 2017 Cuma günü sona erecek.

GES’in bu yılki ana konusu "Kadın Sağlığı" olarak belirlendi. Türkiye'de sağlık sisteminde yaşanan değişiklikler ve değişen nüfus politikasının kadın sağlığı hizmetlerine yansıması ele alınacak. Bununla birlikte çeşitli halk sağlığı konuları da ele alınacak ve Sinop’ta Nükleer Santral Karşıtı Platform’da GES kapsamında ziyaret edilecek.

Eğiticiliğini Prof. Dr. Türkan Günay ve Yrd. Doç. Dr. Melike Yavuz’un üstlendiği GES’e bu yıl 23 üniversiteden toplam 25 asistan hekim katılıyor.

GES ile, halk sağlığı uzmanlık öğrencileri ve bu alanda çalışan genç halk sağlıkçıların birbirlerini daha iyi tanımaları ve aldıkları kuramsal eğitimi alanda pekiştirebilmeleri, başta birinci basamak sağlık hizmetleri olmak üzere Türkiye’de sağlık örgütlenmesinin işleyişinin yerinde görülmesi ve incelenmesi ve mezuniyet sonrası eğitime katkı sağlanması amaçlanıyor.