Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görevi başında hasta yakınlarının fiziksel şiddetine maruz kalan hekim adına Ankara Tabip Odası Hukuk Bürosunun takip ettiği ceza davasında hapis cezasına mahkumiyet kararı verildi.

Dışkapı Yıldırım Beyazıt EAH'da Genel Cerrahi Bölümü'nde eğitim görevlisi olarak görev yapan bir hekim, 02.12.2016 günü bu hastanede üç hasta yakınının fiziki saldırısına maruz kalmış, aldığı darbeler sonucu bir bacağı kırılmıştı. Saldırı sonrası bir kısım failler hakkında tutuklama kararı da verilmiş, devamında da haklarında bir ceza davası açılmıştı.

Ankara 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2017/275 Esas nosu ile görülen bu ceza davasının 11.07.2017 günü yapılan üçüncü celsesinde karar verildi. Sanıkların, nitelikli kasten yaralama suçunu işlediğini sabit gören mahkeme, her üç sanık için ayrı ayrı olmak üzere 2 yıl 4 ay 20 gün, toplamda 7 yıl 2 ay hapis cezasına hükmetti. Usul gereği bu cezalar ertelenmedi ya da hükmün açıklaması da geri bırakılmadı.

Ceza davasını hekim adına, aile yakınlarının yanı sıra, TTB ve Ankara Tabip Odası hukuk bürosu ile SES Ankara Şubesi ve Sağlık Bakanlığı avukatları da takip etti.