TTB 1996-1999 Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (UDEK) Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Yücel Kanpolat 17 Eylül 2016 günü aramızdan ayrıldı.

Prof. Dr. Yücel Kanpolat için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Abdülkadir Noyan Salonu’nda 20 Eylül Salı günü saat 10.30’da tören düzenlenecek.

Törenin ardından Kocatepe Camii’nde öğle namazını müteakip Gölbaşı Mezarlığı’nda defnedilecek. Ailesine, sevenlerine, tıp camiasına baş sağlığı ve sabır diliyoruz.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi

Prof. Dr. Yücel Kanpolat kimdir?

1941 yılında Sivas'ta doğan Kanpolat 1965 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olup 1973 yılında da Nöroşirurji Kliniğinden uzmanlığını aldı. Yurtiçi ve yurtdışında akademik çalışmalarını eş zamanlı olarak gerçekleştirdi. 1969 yılından itibaren ağrının cerrahi tedavisi üzerine çalışan Kanpolat 1986 yılında dünyada ilk kez CT kılavuzluğunda stereotaksik ağrı cerrahisi yapan isim oldu. 1994 yılında ağrının cerrahi tedavisi için geliştirdiği elektrot sistemi Kanpolat Kiti kendi adıyla bilinmekte ve kullanılmaktadır. Özellikle ağrı cerrahisine katkılarıyla dünya çapında tanınan bir bilim insanı olup Avrupa Beyin Cerrahisi Birliği Araştırma Komitesi Başkanlığı, Dünya Stereotaksik ve Fonksiyonel Nöroşirurji Federasyonu Yönetim Kurulu üyelikleri, Türkiye Bilimler Akademisi başkanlığı yapmıştır. Almanya, İsviçre, ABD ve İsveç üniversitelerinde de dersler veren Prof. Dr. Kanpolat 1989-2008 yılları arasında AÜTF Nöroşirurji Kliniği Başkanı ve Kürsü Başkanı olarak çalışmıştır. 2008 yılında Ankara Tabip Odası Füsun Sayek Bilim ve Hizmet Ödülü'nü almıştır. Emekli olduktan sonra da Anatomi doktorasına başlayarak hepsi öğrencisi olan anatomi hocalarından ders almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtmiştir.